PrzegłosowaneCzyli wychodzi na to, że popsute stacyjki mają ci, którym kluczyk wyskakuje
![]()
PrzegłosowaneCzyli wychodzi na to, że popsute stacyjki mają ci, którym kluczyk wyskakuje
![]()
Albo prawie wszyscy mają zepsute![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Mała korekta: u mnie wyskakuje kluczyk jak za niego pociągnę po wyłączeniu silnika ;-)
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
A u mnie wyskakuje na tylna kanape...hehe
Kolego jak rozwiązałeś sprawę?????
Bo ja mam to samo nie mogę odpalić alfy, wkładam kulczyk pokazuje stan oleju i wcisnąć start i nic!!!! Odpiąłem aku na 5 min ale i to nie pomogło?????
Jak wsadziłem kluczyk poraz kolejny do stacyjki, to zaczął ekran migać, pulsować, po wyjęciu kluczyka dalej to samo, nie gasł. Dziwne sprawy się dzieją, wkładam ponownie wciskam start/stop i gaśnie wciskam ponownie i dalej mruga!
szok!!
Ostatnio edytowane przez marcinq24 ; 24-09-2014 o 16:09
Sprawdź stan akumulatora, u mnie podobny problem powodowała jego niewłaściwa praca.
Aku jest dobre, ale jeszcze sprawdzę inny aku, choć interesuję mnie łączenie masy do silnika, nie mam dostępu żeby sprawdzić połączenie, ale chcę również podłączyć kleme od kabli do masy auta a drugą pod silnik i zobaczyć czy uda się odpalić. Mam nadzieję, że nic z komputerem się nie stało od tak sobie, ze względu na dziwną pracę działania wyświetlacza, przerywał, gasł i wariował kontrolkami i informacjami od poduszek i coś jeszcze ale nic nie zdążyłem odczytać...
Zobaczymy z podmianą aku i podłączeniem dodatkowej masy do silnika
problem rozwiązany!!
Koledzy dziękuję bardzo, wina akumulatora! szlag go trafił, wymiana na nowy i auto jak by nowe![]()
Oto co się stało. Uszkodzony rozrusznik. Wymieniono łożysko, bendix i silnik odpala na dotyk. Koszt 340 zł za wszystko.
Pozdrawiam !