Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Sam biłem się z myślami co zamontować, czy regenerowany z forum, czy najtańszy z Harta, czy TRW lub nowy u Litwinów... Wybrałem TRW, na razie cisza - zobaczymy jak długo, w każdym razie rok gwarancji i rok rękojmi sprzedawcy.
Wybrałeś chyba najgorzej. Nie znam nikogo kto nie narzeka na wahacz górny TRW w 159. Ale kto bogatemu zabroni. A gwarancja? Spuszczę zasłonę milczenia na temat gwarancji na części w polskich hurtowniach. Choć tutaj parę osób odzyskało kasę. Ja niby jeden wahacz TRW i jedną tuleję TRW dostałem na gwarancji nową, ale co mi po tym, skoro kolejny wahacz TRW znów nie wytrzymał zbyt długo.
Ostatnio edytowane przez jahu ; 27-09-2014 o 09:14
Pojeździmy zobaczymy - wątpię żeby to był najgorszy wybór - pracuję w hurtowni i była to świeża dostawa z TRW. Jakby coś z reklamacją też nie będzie problemu.
Gdzie kupywałeś te twoje TRW , bo chyba to jest kluczowe jeśli chodzi o jakość ? Zauważ, że parę postów wcześniej oryginalna część wyprodukowana przez FAP to jest właśnie TRW i jestem przekonany że będzie dłuuuugo służyła.
Dodano po 2 minutes:
Pytanie było skierowane do kolegi JAHU (post 633)
sorry.
Ostatnio edytowane przez carramba ; 27-09-2014 o 10:08 Powód: Dodano
W poście #206 są zdjęcia zamiennikó TRW i Lemforder (identyczny produkt). Kilka stron wstecz zamieszczone były zdjęcia oryginału z ASO z nadrukowanymi literami TRW na gumie sworznia. To jest zupełnie inny produkt niż zamiennik TRW/Lemforder.
Teraz mam prośbę do kupujących zamienniki – czy macie dalej te same części co w poście #206?
Aha, moje wahacze (komplet 4 szt) pochodziły z wrocławskiego InterCarsu. Do każdego z tych czterech elementów można się przyczepić. A nie przejeździły dużo (od 20 do 50 kkm).
U mnie górny oryginał wytrzymał ok 65kkm także też bez szału:-/
witam,
historia wahacza górnego prawego w mojej alfie - zalozony w kwietniu tego roku w bravo serwis we wrocławiu, kosztowal 383 pln, na ta chwile nie jestem pewien jakiej firmy ale prawdopodobnie trw - pociągnął do września... jakieś 6 tys km. jak będe miał go w rękach to potwierdze czy trw
A ja będę bronił TRW. Dziś sprawdzałem na stacji diagnostycznej - zawieszenie igła. Minęło 21 tys. km i 8 miesięcy jak założyłem prawy górny TRW i wszystko w jak najlepszym porządku.
Moim zdaniem na jedną rzecz trzeba zwrócić uwagę. Nauczony własnym doświadczeniem w razie awarii jednego z przednich wahaczy (mam na myśli tą samą stronę) wymieniam oba. Raz zaliczyłem wpadkę, bo założyłem górny, zostawiłem dolny, bo wydawał się w dobrym stanie. I ten dolny wymieniłem za niecały miesiąc, bo sworzeń był na wylocie.
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10