dzis bylo katowanie auta i wszystko jest gicior nic sie nie przelacza uto pilowane na jedynce do 6500...wszystko gra.sprawdzilem spalanie przed zabiegami i na 120 km spalila mi 15,5 litra wg was to jest w normie??
dzis bylo katowanie auta i wszystko jest gicior nic sie nie przelacza uto pilowane na jedynce do 6500...wszystko gra.sprawdzilem spalanie przed zabiegami i na 120 km spalila mi 15,5 litra wg was to jest w normie??
Meravigliosa Creatura-ar156
"Mikołaj jak są ograniczenia, to zawsze sobie jedynkę z przodu dopisuje... ale i tak się ledwo wyrabia"
Moje ex:
Fiat Tempra 1.6 LPG '95, AR 156 1.8 TS + LPG '98, Opel Vectra C 2.2 DTI '03
Moje aktualne:
AR 156 1.9 JTD '01 - będzie na sprzedaz
AR 156 SW 2.4 '02 - juz kupiona, się szykuje do jazdy.
Polecam żaluzje od sąsiada: rolety warszawa
U ojca w citroenie picaso 1.6 8v sekwencja(90KM), powodem zmian na benzynę była nieszczelna instalacja gazowa. Po uszczelnieniu było juz super. Przed sprzedaniem instalacja miala przejechane ponad 75kkm i oprócz tej jednorazowej awarii nic więcej się nie działo. Spalanie mieściło się w 10l średnio, w długiej trasie 8l 4 osoby +bagaż. Moc była prawie taka jak na benzynie. Dodam, że instalacja założona była u dobrego fachowca i za sporą kase w tamtych czasach 4,2tyś zł 2001rok. Spalanie jakie podajecie wydaję mi się sporo za duże chyba, że podobnie pali na benzynie(powinno być większe o 10-15 % od benzyny).
jaki cykl?? raczej miasto z przelotem 5 km po trasie i spowrotem bo zazwyczaj taka trase robie co dzien ale tak to mieszany cykl jak pisze...i raczej umiarkowany styl jazdy bez katowania autkabo nie mam na to serca
Meravigliosa Creatura-ar156
Jeszcze jedna przyczyna przełączania na benzynę może być, oprócz tych co wyżej zostały wymienione. Chodzi dopkładnie o MAP Sensor (takie małe pudełeczko wielkości mniej więcej paczki zapałek z której wychodzą trzy wężyki), te sensory mają tendęcję do padania, podłącz pod komputer i zobacz czy ciśnienie MAP jest prawidłowe. pozdrawiam
Dokladnie jak pisze kolega powyzej... Ja mialem ta watpliwa przyjemnosc i gaz mi sie wylaczal wlasnie przez ten sensor - z ta roznica ze u mnie dzialo sie to bez zadnych zaleznosci - raz dzialalo a raz nie i nigdy nie bylo wiadomo kiedy sie znow wylaczy... Wymiana czujnika zalatwila temat raz na zawsze![]()
AR 156 1.8 TS LPG -> AR 159 Sportwagon 1.9 JTDm Ti -> BMW 520xD
"Mikołaj jak są ograniczenia, to zawsze sobie jedynkę z przodu dopisuje... ale i tak się ledwo wyrabia"
Moje ex:
Fiat Tempra 1.6 LPG '95, AR 156 1.8 TS + LPG '98, Opel Vectra C 2.2 DTI '03
Moje aktualne:
AR 156 1.9 JTD '01 - będzie na sprzedaz
AR 156 SW 2.4 '02 - juz kupiona, się szykuje do jazdy.
Polecam żaluzje od sąsiada: rolety warszawa
na 1 biegu masz największe różnice ciśnień gazu w jednostce czasu. ale skoro czasem się to dzieje a czasem nie... hm, a czy nie jest tak, że pod górkę ci wybija, a z górki nie?przy ilu obrotach mi to przelaczenie wystepuje i ono jest tylko na pierwszym biegu to napewno
a nie wszystkie instalki mają mapsensory, nie wiem jak stag, ale BRC sequent liczy w oparciu o maf i lambdę.
a masz normalną temperaturę pracy silnika, nie masz czasem problemów z termostatem?
Do pracy staga potrzebny jest MAP sensor, do tego jest to urządzenie dość awaryjne (koszt około 200zł). Ale najlepiej to wejdź na https://www.ac.com.pl/autogaz/forum a tam dowiesz się wszystkiego co cię interesuje.
Najlepszym rozwiązaniem byłoby pojeżdzić z laptopem i uchwycić ten moment .
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest