Mechanik z jubilerskiej sprawdzał, zdejmował rury.... i przekazał że pluje olejem i to mocno, nic więcej nie wiem
Tak myślałem, że po zawartości oleju w okolicach turbiny. Czy tam gdzie będziesz regenerował turbo to wyważą Ci zmienną geometrie. To chyba nie jest taka prosta sprawa zregenerować turbo ze zmienną geometrią. Pogadaj jeszcze telefonicznie z właścicielem Cinsoftu (Cinkiem z naszego forum) wiem, że chłopakom załatwiał w dobrych cenach nowe turba.
Dodano po 2 minutes:
Tak z ciekawości zapytam . Gwiżdże Ci turbina jak się silnik rozgrzeje?
Ostatnio edytowane przez marcingoleniow ; 14-10-2014 o 23:44 Powód: Dodano
Wyważanie zmiennej geometrii? Pierwsze słyszę. Może o ustawienie ci chodziło?
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Pytanie jest jeszcze jedno to masz 174 tys czy 300 tys przebiegu?
Orientujesz się czy w turbinach ze zmienna geometria wyważa się wirnik tak samo jak w tradycyjnych turbinach? Słyszałem,że jest z tym problem ale nie wiem jak powinno być.
Sądząc po ilości inspekcji (napisał,że było 9) ma koło 300 tys.
Dodano po 10 minutes:
Trochę wiedzy o regeneracji turbo ze zmienną geometrią
http://www.regeneracja-turbosprezare...sprezarek.html
Ostatnio edytowane przez marcingoleniow ; 15-10-2014 o 00:24 Powód: Dodano
Wiesz ja zrobiłem zaledwie 30 km i miałem rure z turbo do IC w kroplach oleju, jak ta kropla od dluuugiego czasu to chyba normalne ale nie po krótkim dystansie jak u mnie
Turbina zdjęta i w poniedziałek zawieziona do regeneracji, gościu zadzwonił do mechanika że "część wirnika urwana" coś takiego więc mechanim po sprawdzeniu lampką głowicy, powiedział że jest ona do zdjęcia bo jeden cylinter jest chyba jak pamiętam brudny od pleju, że coś uszkodziło uszczelniacz zaworowy i właśnie tego powód ściągnięia głowicy. No i mam następny koszt coś ok 1500zł bo turbina chyba 1200 z demontażem.
szok!!