Ostatnio edytowane przez Ciastek C ; 15-10-2014 o 14:27 Powód: Dodano
1+1 = 69czyli Wyższa Matematyka Stosowana
no i ktos wykrakal![]()
zaczely sie wydobywac "pierdziki" z kierownicy haha w MY2014...przejechane 17k glownie po dobrych drogach.
w starszej julce to samo mialem...w serwisie nic nie znalezli i nic z tym nie robilem poniewaz odglosy zniknelypowracaja raz na jakis czas ale bardzo bardzo sporadycznie i wystarczy dotknac klaksonu i przestaje.
W nowej nawet teraz dociskanie klaksonu od gory nie pomaga za bardzo (ta metoda sprawdza sie w starszej)
zobaczymy...poczekamy moze przejdzie jak nie jedno u Julki...raz jest i chcesz jechac do serwisu to nagle znika i wychodzi sie na debila![]()
wiec jak w starej przestalo samoczynnie wiec pewnie w nowej tez przejdzie samo... let's hope!
2010 Giulietta 1.4 TB progression + dodatki + SAVALI tuning 144KM / 257Nm
2014 Giulietta 2.0 JTDM 175KM TCT Exlusive + (sportiva QV, premium, pakiet wlokna weglowego, dodatkowe spoilery)
Też mam sporadycznie świerszcza w okolicy kierownicy, słychać go jak się energicznie rusza kierownicą i czasami podczas jazdy po naszych drogach. Słowo czasami jest tu kluczem bo akurat na serwisie nie było efektu![]()
Nie odpowiem, czy warto dopłacać.. Mam oba te samochody. Bravo ma jednak imho lepszą jakość montażu, niż Alfa. Porównuje auta z przebiegami 134kkm Bravo i 20kkm Alfa. W Fiacie usuwałem jedynie trzeszczenie mebelka środkowego podklejając gąbki, trzeszczenie luźnej deski Alfy to na razie dla mnie spora zagadka. Dodatkowo w Alfie słyszę uszczelki drzwi i schowek, ale to ogarnę od ręki. Fiata mam od nowości Alfa po dealerska kupiona z przebiegiem 19kkm.
Pzdr, tadzik
Niestety, Julka jest samochodem z czasów kryzysu światowego co widać i czuć. Jeździłem Cromą FL, teraz jeżdżę Julką Sportiva QV. W Julce rażą detale - plastiki, wykończenia drzwi, zawiasy. Nawet zaoszczędzili na lampce ostrzegawczej otwartych drzwi, takiej na bocznej płaszczyźnie drzwi. Jeżdżąc Cromą Emotion 2.4 JTD miałem wrażenie solidnego, komfortowego pojazdu. W Julce czuję frajdę z jazdy, ale tylko tyle. A może aż tyle? Reszta to tylko dodatki. Teraz myślę, że byłoby świetnie móc posiadać oba te auta. Zaspokoiłyby wszystkie potrzeby.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
zależyy o która chodzi, czy oświetlanie ziemi czy odblask z boku
1+1 = 69czyli Wyższa Matematyka Stosowana
Światełko z dołu jest. Cały czas mam na myśli to boczne. Ostrzeżenie przed otwartymi drzwiami.