A może 155 KM TB albo 175 KM QV to są fajne silniki i dają jeszcze więcej frajdy. Co do Multi Air to technologia Fiat-a i chyba będziesz musiał tam to serwisować jakby coś się psuło.
http://www.forum.alfaholicy.org/mito...ml#post1360700
Ostatnio edytowane przez sztandar ; 21-11-2014 o 10:06
Kierujesz się mocą i się temu nie dziwię.
Ten silnik - MultiAir 135KM, był silnikiem roku 2010 nieprzypadkowo. Jak kiedyś common rail powielany przez wszystkie marki do dziś.
Oba ze stajni Fiat Power Train.
Ma bolączki wieku dziecięcego, owszem (moduł uniair), ale to silnik, który moim zdaniem ma szanse przejść do historii.
Nie dziś i nie jutro, bo dziś modny jest diesel.
Jest do kupienia wersja 170 KM ale trochę się boję że koszty paliwa będą jak dla mnie za wysokie. Cały tydzień jeżdżę po Wrocławiu dopiero w piątek po pracy dłuższy wyskok za miasto.
Co sądzicie o tym autku
http://otomoto.pl/alfa-romeo-mito-gw...C34098071.html
Koszty paliwa to około 45-50 zł na 100km czy to jest dużo ? Moim zdaniem nie bo dużo słabsze samochody potrafią tyle spalić w mieście nie oferując nic nadzwyczajnego. Jeśli myślisz o czymś co będzie palić 4-5 litrów to nie ten segment. Ten silnik 120KM podejrzewam, że ma podobne spalanie.
To co dałeś to jest do zarejestrowania więc jeszcze musisz dodatkowe koszty doliczyć, a sam samochód przetrzep u kogoś z forum i wyjdzie wszystko. Ja raczej szukałbym od kogoś prywatnego fakt, że trudniej i więcej czasu zajmuje, ale moim zdaniem warto. Przy zakupie mojego objeździłem kilka egzemplarzy u handlarzy i stwierdziłem, że trzymam się od nich z daleka.
Wielkie dzięki za pomoc![]()
Autko z czystym sumieniem polecam. Ja mam 120TB, jak na moje potrzeby jeździ zacnie. Ale też nie mam porównania, jak kolega z MultiAir 135KM....
Odnośnie spalanie mojej wersji - w mieście poniżej 10L ciężko raczej, i to przy - może nie dziadkowej - ale raczej spokojnej jeździe. Tyle że ja mam trasy po 5-10km max w warszawskich korkach.
Natomiast ja świadomie tę wersję kupiłem, bo zagazowałem - z czego jestem mega zadowolony. Także koledzy nie 50zł, a 25 za 100km płacimy
Życzę dorwania udanej sztukikoniecznie weź z blue and me, ja nie mam i się wkurw#*m teraz, bo do oryg radia żadnego line-in nie mam...
W końcu dorwałem. 155 KM TB. Tak jak radził @dobrzan z Blue and Me. Teraz tylko muszę to rozgryźć bo nie chce mi czytać muzy z USB (ale pewnie coś robię nie tak).