Nie gniewaj się, ale Kraft to barachło![]()
Nie gniewaj się, ale Kraft to barachło![]()
Nieeeeee wierze ze mechanik który siedzi w Alfie kazał kupic Krafta..... W Alfach są tylko pozorne oszczędności, nauczyłem się,że co ma się zepsuć kupionego jako zamiennik chinski zepsuje sie w momencie kiedy najbardziej byśmy tego nie chcieli. Coś źle musiałeś robić na 100%. Napinacz MUSI się dać nacąignąć, stawiam,że naciągałeś złą śrubę. Napina się go ciągnąc do góry kluczem oczkowym 15, NIE ZA ŚRUBĘ którą przykręca się napinacz, tylko za śrubę do której przykręcona jest rolka napinacza.
i tak wlasnie robilem klucz 15 i do gory przez rurke i co ??? sruba sie odrecala od rolki dlatego nic nie moglem dalej zrobic i auto znowu stoi
Ludzie co wy chcecie napinać? :O
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Kolego ja już doszedłem co i jakta wiedza kosztowala mnie 50zl
ale wiem jedno ci specjaliści u nas co gadaja ze trzeba naciagac to niech sobie co innego naciagaja
w moim przyp[adku i tu smim tweirdzic ze mój silnik to LIMITED EDITION bo dziwnie u mnie napinacz jest automatyczny
i nie trzena go naciagac
sam się naciąga swoja sprezyna w srodku
temat do zamkniecia
![]()
No sruba na klucz 15 luzujesz napinacz,zakladasz ostatecznie pasek i puszczasz napiacz.Tyle roboty![]()
Trzeba naciągnąć kluczem 15 tylko po to,żeby założyć pasek, no nie wierze,że po założeniu paska chciałeś coś jeszcze naciągać, nie wierze,po prostu nie wierze. Przecież jak sama nazwa wskazuje to NAPINACZ...
Musi dać się naciągnąć tylko i wyłącznie po to,ażeby wsunąć pasek. Przecież na założonym pasku nie ma potrzeby nic kombinować - widzę ,żeśmy się dogadali...