Nie odkręca się korka oleju na rozgrzanym silniku ! Dziękuję i dowidzenia
wysłane z noki 6310i
Nie odkręca się korka oleju na rozgrzanym silniku ! Dziękuję i dowidzenia
wysłane z noki 6310i
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Jak nie na rozgrzanym? na płukance ma chodzić coś koło 15 minut, więc się grzeje. I zaraz po zgaszeniu należy ten "roztwór" czy zawiesinę zlać, to niby jak nie na rozgrzanym ? . Nawet bez płukanki powinno się ciepły olej zlewać.
Wcześniej przed wlanie płukanki powinno sie korek popuścić, następnie lekko dokręcić, zrobić płukankę przez 15 minut a później korek już normalnie delikatnie sie odkręca.
Następnym razem tak będę musiał zrobić chociaż powinno iść łatwiej bo zakupiłem dzisiaj nowy korek koszt 33 zł. Bella dzisiaj odebrana ze świeżutkim olejem a po przejechaniu kilkunastu kilometrów olej nadal czystyDzięki wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam
To nie dziwmy się czemu śruby spustowe oleju są rozwalone.
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
my sie nie dziwimy , sam zlewam, sam odkrecam i nigdy przez 30 lat z hakiem, z odkreceniem klopotu nie bylo
Ok ok nie mam zamiaru racji swoich udowadniać. Każdy z nas ma swoje doświadczenia - a moje mówi mi by nie odkręcać na rozgrzanym silniku. I tyle...
wysłane z noki 6310i
Nie chcę zakładać nowego tematu na jedno tytanie, mianowicie jaki potrzebuje korek spustu oleju do 156 2.5V6 ? Ten co mam nie nadaje się już do niczego po odkręceniu. Proszę o jakiś link do sklepu, allegro lub o wymiary.