Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: Blokują się koła?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar juhass
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Giulietta MA 2011; Giulia 2021 USA

Domyślnie

Od jakiegoś czasu mam dokładnie tak samo i to tylko przy cofaniu na mocno skręconych w prawo kołach. W środę oddaje auto na warsztat to napisze co znaleziono. Na razie trop prowadzi do złej geometrii, gdyż nierówno mam zużyte letnie opony a w marcu robiłem geometrie. Czy się potwierdzi- zobaczymy...

Użytkownik Rowerzysta Avatar krzychu0073
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150km. 2006r.

Domyślnie

Dzisiaj podczas jazdy na parkingu to samo jadąc do przodu. Opony mam jeszcze letnie. Przy zmianie na zimówki poproszę o sprawdzenie geometrii.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    A zimOM i wiosnOM mniej ?
    :p
    te błędy zapewne są z tąd że ta Dąbrowa Górnicza truje całą Polskę i jest śmietnikiem całego świata a ty mądralo tam mieszkasz :-)

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

ale widać dobre leki bierzesz na te trucizny bo jednak jak chciałeś to potrafiłeś napisać prawie poprawnie

interpunkcję już zostawię :-)
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 08-12-2014 o 22:49

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post

ale widać dobre leki bierzesz na te trucizny bo jednak jak chciałeś to potrafiłeś napisać prawie poprawnie

interpunkcję już zostawię :-)
    zawiało mi świeżym powietrzem z Beskidów, a nie z tego syfu gdzie mieszkasz, człowiek odrazu odetchnął pełną piersią -wyrazy współczucia ze musisz oddychać tym syfem i masz go w głowie.
    Pozdrawiam

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Mnie to żal ludzi , którzy sie zaraz spinają z zerowym humorem ...
    I do tego piszących takie babole
    :p

Użytkownik Pirat drogowy Avatar pneumat
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Były :156 SW 1.9 JTD 16V,GTV 2.0 V6 Turbo,159 2.2 JTS. Jest 159 1.75 TBi Sport Plus

Domyślnie

Cytat Napisał krzychu0073 Zobacz post
    Dzisiaj podczas jazdy na parkingu to samo jadąc do przodu. Opony mam jeszcze letnie. Przy zmianie na zimówki poproszę o sprawdzenie geometrii.
    U mnie podobne dźwięki można usłyszeć, ale tylko przy manewrach w garażu podziemnym na posadzce betonowej.
    Przy okazji sprawdzę to w jakimś centrum handlowym.
    Za pierwszym razem to myślałem że zaorałem zderzakiem po ścianie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar juhass
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Giulietta MA 2011; Giulia 2021 USA

Domyślnie

Właśnie moja narzeczona odebrała mój samochód z warsztatu, bo ja jestem w delegacji. Diagnoza- drążek kierowniczy prawy rozwalony totalnie. Innych luzow w zawieszeniu brak. Wymiana drążka + geometria 280 zł. Podobno już nic dziwnego się z kołami nie dzieje. Dziwne jest to że ja nie czułem tych luzow- auto prowadziło się bardzo dobrze tylko te stuki przy skręcie i cofaniu...

Użytkownik Rowerzysta Avatar vakos8
    Mieszka w
    Klucze
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4JTDM 200km, była 147 1.9JTD 115km

Domyślnie

nadziałem się na ten temat a już miałem zaczynać nowy. Mam identyczny problem, przy wyjeżdżaniu tyłem z parkingu czuje przeskakiwanie, stuki. Aktualnie samochód mam jeszcze na letnich oponach. Dodam że kiedy kupowałem samochód (3tyg temu) nie czułem tego. Dzieje się tak przy maksymalnie skręconych kołach do którejś ze stron. Nie wiem czy odpowiedzialne za to mogą być jeszcze letnie opony? jeżeli nie to co? dwa tygodnie temu robiłem pełny dokładny przegląd bo samochód zjechał z Włoch, nic niepokojącego diagnosta nie zauważył.

Użytkownik Rowerzysta Avatar krzychu0073
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150km. 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał juhass Zobacz post
    Diagnoza- drążek kierowniczy prawy rozwalony totalnie. Innych luzow w zawieszeniu brak. Wymiana drążka + geometria 280 zł. Podobno już nic dziwnego się z kołami nie dzieje. Dziwne jest to że ja nie czułem tych luzow- auto prowadziło się bardzo dobrze tylko te stuki przy skręcie i cofaniu...
    Dzięki, dałeś mi do myślenia rzeczywiście może chodzić o tą końcówkę i też prawdopodobnie prawą z uwagi na fakt, że zauważyłem to właśnie przy cofaniu w prawo, jeździe do przodu w lewo i bardziej chyba czuje to pasażer. Mi też auto prowadzi się naprawdę dobrze, nie czuję luzów ale przy ostrym skręcie na parkingu nie jest dobrze. W takim razie jak uda mi się w weekend zmienić opony to postaram się zwrócić uwagę na końcówkę drążka i sprawdzić luzy.

Dodano po 3 minutes:

Cytat Napisał vakos8 Zobacz post
    Dodam że kiedy kupowałem samochód (3tyg temu) nie czułem tego. Dzieje się tak przy maksymalnie skręconych kołach do którejś ze stron. Nie wiem czy odpowiedzialne za to mogą być jeszcze letnie opony? jeżeli nie to co? dwa tygodnie temu robiłem pełny dokładny przegląd bo samochód zjechał z Włoch, nic niepokojącego diagnosta nie zauważył.
    W zasadzie wcześniej też tego nie zauważyłem u siebie. Zbiegło mi się to z zimą i na początku zwaliłem winę na gumę letnią przy niskiej temperaturze, ale to nie jest tego typu "przeskakiwanie" i "stuki". Przynajmniej w moim przypadku nie jest to zwykłe skrzypnięcie twardej gumy, a raczej poważniejsza sprawa.
    Ostatnio edytowane przez krzychu0073 ; 11-12-2014 o 00:16 Powód: Dodano