Ja przedwczoraj wieczorem 10 minut - lekko licząc - skrobałem 6 szyb w SW - ominąłem boczne bagażnika. Pewnie jak ktoś ma wprawę w pracach ręcznych to obskoczy szybciej![]()
Ja przedwczoraj wieczorem 10 minut - lekko licząc - skrobałem 6 szyb w SW - ominąłem boczne bagażnika. Pewnie jak ktoś ma wprawę w pracach ręcznych to obskoczy szybciej![]()
Żeby poprawić Wam humor to powiem że mój 1,9 w automacie to po mieście istny żarłok. Wyłączam komputer żeby się nie denerwować (serio)
rasa ok 120/h pokazuje w okolicach 6,5 przy 140/h już 7,5 przy 160/h około 8- i tyle jest na tankowaniu. Trasa Kraków-Świnoujście-Szczecin zrobiona na średniej prędkości ponad 140 wyszło spalanie ok 7,7
za to miasto...
chyba przesiądę się do KamazaSpalanie chwilowe wygląda jakby chciało mi pokazać "a widziałeś już 40/100 i myślisz że to max? to patrz teraz
" Pokazuje średnie nierzadko 13 i więcej jeśli kręcę się tylko po mieście po wyzerowaniu licznika, a wcale nie jeżdżę ostro. Nie wiem czy po prostu automat tak ma, czy nie (to mój pierwszy automat). Na szczęście głównie jeżdżę w trasie
![]()
Gruboooo ponad 200 musiało być :-D
Ale wiesz Karmal...Alfa to szybki wóz:-D
Nawet na trasie Świnoujście - Szczecin:-D :-P
Trasa Kraków-Szczecin to z tego co pamiętam teraz tylko jakiś 100 km odcinek bez dwóch pasów (przedłużyli s3) Zapięte było na tempomacie głównie 160 (autostrada) 140 (ekspresówka). Na normalnej drodze mniej. Więc chyba rzeczywiście pamięć i fantazja mnie poniosły
Temat jest o spalaniu w mieście, więc trasę wrzuciłem tylko jako odniesienie
@up 7,5 przy 140 to mało? Moja codzienna trasa to s3 Szczecin-Gorzów, więc w zasadzie b mały ruch, nuuuuuda
Za to wystarczy że max 100 km zrobię po mieście i już spalanie przy dystrybutorze wychodzi w przedziale 8,7-9,2. To na razie pierwsze obserwacje bo jestem szczęśliwym posiadaczem od niedawna. No i dla mnie to sporo, bo dotychczasowe 1,9 JTD którym jeździłem to punciak 80 KM![]()
Ostatnio edytowane przez Lisu ; 10-12-2014 o 23:11
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Lisu porównaj masę punto a 159...porównaj moc punto a 159, a zauważysz, że różnica w spalaniu jakaś tragiczna nie jest w stosunku do przyrostu masy;-)
Mówisz o spalaniu w mieście w granicach 9 litrów to dużo...dla porównania, moja A6 C7 z 3 litrowym traktorem pali ok 10 w mieście. A auto większe od 159. Ale masa zbliżona. O mocy się nie wypowiadam bo to przepaść...:-D da się, da;-) Fizyki nie oszukasz, ale porównywać lekkie punto do ciężkiej 159;-) wstyd:-P
Zamiast spalania ustaw sobie datę na zegarach to Cie nie będzie drażnić :-P perpetum mobile to nie jest i swoje spalić musi. Dla mnie trochę bez sensu wymagać od ciężkiego auta w dieslu spalania w mieście na poziomie auta miejskiego:-)
Pozdrawiam
Nie zrozumieliśmy się, nie narzekam- to po pierwsze primo
Po drugie spalanie 9 to mam w cyklu mieszanym 600 trasa 100 miasto, więc z tego co widzę to więcej niż większość tu wypisuje, samo miasto trudno mi powiedzieć ale na pewno w przedziale 10-13.
Wydawało mi się że to normalne, no może faktycznie miasto nieco niepokoi, ale że widzę że wszyscy opisują sporo niższe spalania w swoich Alfach i narzekają że to dużo, to dodałem swoje żeby poprawić im humor
I oczywiście że włączam zegar i datę w mieście coby się nie denerwować![]()
Miasto miastu nie równe, u mnie spalanie w mieście, przy deczko większym silniku, co prawda też jest na poziomie 10-13, ale gdy jest więcej korków ( a w Opolu to praktycznie norma ), to mam nawet i ponad 13,5.