http://pl.wikipedia.org/wiki/Zamsz
Nie gadaj że kupując alfę romeo liczyłeś na jakość...
Normalnie dowcip roku![]()
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zamsz
Nie gadaj że kupując alfę romeo liczyłeś na jakość...
Normalnie dowcip roku![]()
Eee nie gadaj! Co jak co, ale wnętrze trzymało klasę. Przynajmniej wystarczy przypomnieć 147, 156, 166, 159, Brerę, Spidera, GT.
Ja mam wersję z tą czerwoną skórą tzw "cannelloni", tzn skórzany jest środek fotela, reszta to skóra z plastikowej krowy, która po 70 tys wygląda już słabo.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Odpowiadając na Twoje powyższe pytanie a może stwierdzenie - Nie... i mam nadzieje że się nie mylęNie widziałem Twoich foteli, więc muszę wierzyć że są skajowe. Tylko to trochę dziwne że Julka 120 LPG km albo 170 (moja) ma skórzane fotele (oczywiście ze skajowymi brzegami, tyłami i podłokietnikami) a QV nie.
Ostatnio edytowane przez TILT ; 17-12-2014 o 17:04
Giulietta 1.4 MA / AR 147 JTDM 16V
Ten materiał skóropodobny nazywa się vinyl.
Zapomniałeś jeszcze o 164Tam chociażby skóry wytrzymują i po 250+ tysięcy i jest to norma.
Wystarczyło napisać tej klasy auto, ale musiałes Alfę, więc już Ci tłumaczę. Tej klasy auta nie bez powodu są tańsze od wyższej klasy aut, tak samo jest w vagu, jak w Alfie. Płacisz więcej, to masz lepszą jakość. Ogólnie teraz są czasy, gdzie wszystko się jak najszybciej kończy, żebyś kupił nowe.
Przykładem są np. 146 - tańsze Alfy, gdzie używało się słabszej jakości plastików, skór itd., a w 164 było nie do pomyślenia, żeby boczki trzeszczały (mówię oczywiście nie o jakichś dzwonach), czy przetarła się skóra.
I tym sposobem info o w miarę solidnej reakcji na uszkodzenie fotela przeszło na dyskusję o końcu świata, no może przesadzam. Mam fotele skóra - materiał, ładnie wyglądają ale skóra to to jest przez bardzo małe "s". Ładnie wygrało.