A to nie obojętne czy 1.2 czy 1.3l? (imho dalej 1.3 to za dużo, skoro eLearn mówi o 1.3kg, a nie litr), skoro tak opakowania są 1l, więc musisz wziąć 2 butle? Stąd lałbym, aż dobije do max.
A to nie obojętne czy 1.2 czy 1.3l? (imho dalej 1.3 to za dużo, skoro eLearn mówi o 1.3kg, a nie litr), skoro tak opakowania są 1l, więc musisz wziąć 2 butle? Stąd lałbym, aż dobije do max.
Ostatnio edytowane przez serath ; 26-12-2014 o 20:14
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
Z gory dzieki za pomoc, ok czyli spokojnie litr wlać można i obserwować, ja chcę tylko dojechać do domu i wtedy oddam do mechanika, bo jakoś powod musi być ze ucieka plyn
Daleko masz? Szybko ucieka?
Jak mi padła maglownica, to nawet po dolaniu na full, po przejechaniu 4km już wyła pompa i znowu musiałem dolewać.
Słuchaj czy po X km nie wyje pompa abyś jej nie dobił.
200 km, jutro zobaczę bo wracam co i jak będzie się dzialo, ja osobiście tego wiem to nigdy płyn nie był wymieniany w mojej belki wiec mam nadzieje ze po prostu się skończył naturealnie a nie ze coś cieknie, wycieka,ulewa skądś. Ale co nerwa dostałem to dostałem. Bo raczej sam z siebie nie ma możliwości aby się skończył?
Bez przyczyny nie ucieka, niestety.
W 159 wg jakiegoś katalogu (chba Vivid...) podane, że do układu wchodzi 1.4 litra. Ale nie wiem czy ta ilość nie uwzględnia procedury wymiany z przepłukaniem układu. Tak czy inaczej, ten płyn nie wyparowuje.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
moze na cpnie kup cos w stylu moto doktora do wspomagania na jakis czas działa w VW siostry testowane ubywało ale po trochu az do naprawy maglownicy
Dowieziono do mechanika, w poniedziałek będzie wiadomo co, zatem poinformuje co i jaj, po 10 km splynął wiec leje się jak diabli.
Zapewne magiel...