Mieszkam w okolicy miasta Puławy. Najbardziej pasowaloby mi wojewodztwo lubelskie lub mazowieckie.
Niewiem jak wpisac to w profilu przez tapatalka.
Mechanik mowil, ze mierzyl i ze stopien sprezenia jest w porzadku. Poprosze go aby jeszcze raz zmierzyl.
U mnie pomogla regeneracja rozrusznika, wydawalo mi sie ze krecil dobrze, ale tylko mi sie wydawalo. Teraz kreci zdecydowanie szybciej, az gwizdze. Odpala na 1-2 obroty, doslownie na dotyk, i za 1 razem, gdzie wczesniej krecilem z 5-8 sekund a i tak za 1 razem rzadko kiedy zalapal.
Koszt 260 zl, w tym tulejki,szczotkotrzymacz,bendix i robota od reki w 3 godziny. Drogo, ale warto bylo![]()
Ostatnio edytowane przez kamilf ; 01-12-2014 o 10:50
Moja 156 cos tez zaczela dluzej odpalac.Wystarczy ze postoi 5-8 godzin w temperaturze ponizej zera i musze krecic ok. 5s zeby auto odpalilo wiec wydaje mi sie ze cos jest nie halo,dodatkowo jakos tak dziwnie zatelepie przy odpaleniu,przeciez to nie jest jakis duzy mroz.Aku roczny CENTRA PLUS CB 740 74AH 680 A P+,swiece nie byly przezemnie jeszcze wymieniane wiec moze to jest przyczyna ale z drugiej strony wymieniac w ciemno?Jeszcze jedno,czy filtr paliwa moze byc przyczyna dlugiego rozruchu?
Wysłane z mojego Nexus 4
U mnie tak bylo, nowe aku, wszystko posprawdzane, zostal mi tylko rozrusznik, pesymisci kazali mierzyc kompresje i sprawdzac czy klapy sa na miejscu, bo napewno jedna poszla w silnik itd.
Najpierw wymienilem akumulator, potem wszystkie filtry,sprawdzilem wtryski, frezowalem gniazda wtryskow, kilka razy czyscilem,zaslepialem i odslepialem egr, sprawdzalem swiece, probe przelewowa robilem z 3 razy. Wosk nad silnikiem wylewaly madre glowy z prawie calego wojewodztwa. I wszedzie to samo- swiece, klapy, brak kompresji. I ostatnia diagnoza- pompa cr. Tylko wszedzie bylo, zrobimy to i to i zobaczymy, a ja nielubie takich rozwiazan, bo tak to sam sobie moge strzelac moze to moze tamto.
I wydumalem rozrusznik bo niby krecil ale tak mi sie wydawalo ze na cieplym jakby szybciej.
Ostatnio edytowane przez kamilf ; 01-12-2014 o 19:07
Dzisiaj rano przy -8 stopniach auto zapalilo po ok 4-5 sekundach,zauwazylem przy tym ze rozrusznik jakos tak wolno krecil jakby brakowalo mu sily i teraz nie wiem bo aku roczny-moze za slaby do 2.4 20V albo problem tkwi w rozruszniku?
Wysłane z mojego Nexus 4
dzis -6 stopni,wkladam kluczyk ,gasna swiece,dwie sekundy mijaja,naciskam guzik i po sekundzie auto palibylem w szoku
![]()