Termometr na podczerwień i zmierzyć okolice czujnika temperatury. To najszybciej.
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Termometr na podczerwień i zmierzyć okolice czujnika temperatury. To najszybciej.
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
u mnie tez temperatura dochodzila tylko do ok 60-70 stopni. wymienilem termostat i dalej tak samo. po ok 5 miesiacach wymienilem czujnik i wskazowka bbardzo dobrze pokazuje temperature do 90 stopni a potem jak jeszcze wcisne to momentalnie spada wskazowka o ok 5-10 stopni czyli termostat sie otwieranigdy nie sprawdzalem termostatu w wodzie czy sie otwiera ale duzo wiecej czasu trzeba na wymiane termostatu niz samego czujnika. wymiana czujnika zajela mi do 10min razem z dolaniem plynu i odpowietrzeniem.
byla tutaj mowa o pompie. czy ma ona cos wspolnego ze slabym grzaniem silnika? bo przy ok -5 stopniach C jechalem ostatnio jakies 23km i silnik zagrzal sie do ok 65 stopni. obroty mialem ok 1800. czy to normalne? czy moze jednak powinien sie troche szybciej zagrzac? bo jak depne to w minute moge miec 90 stopniale tu nie o to chodzi..
pozdrawiam
Nie to na pewno nie normalne. 23 km i silnik osiąga temperaturę 65 stopni? Silnik przy sprawnym termostacie powinien po zagrzaniu się trzymać 90 stopni niezależnie od tego,czy na zewnątrz jest -10 czy +30. Pompa tylko pcha płyn dalej, ale jej niesprawność skutkuje rozerwaniem rozrządu,bo gdy pompa nie pracuje,nie pracuje również rozrząd. Także niesprawną pompę można wykluczyć. Na pewno masz coś nie tak, wydaje mi się,że może to być złe odpowietrzenie układu. Odpal auto i odkręć korek wlewowy niech auto pracuje.
termostat juz mam sprawny. na chlodnice napewno nie puszcza plynu i 90 stopni osiaga ale w zimie pewnie 30km musialbym przejechac zeby miec 90 stopni.
Podepne sie troche pod temat . Otóż moja 1.9 JTD 140KM w ogóle nie łapie temperatury (chyba). W lato podczas jazdy w korku temperatura na wskaźniku oscylowala w okolicy 80 stopni ( jest to ori termostat wiec wyczytalem, ze to ok. ), jednak gdy jechalo sie normalnie (bez korka ) to temperatura spadala do 50 stopni i tak sie utrzymywala . Teraz gdy nastaly temperatury bliskie zeru to wskazowka tylko lekko drgnie i pokazuje max niecale 50 stopni ( w korku moze 55 ). Nie wazne czy przejade 10km czy 100km to i tak temperatura wg. Wskaźnika bedzie wynosla max 50st. Dodam, ze cieplo z nawiewów leci dość szybko bo po przejecaniu jakiś 4-5km a samochod spala ok. 6,5l/100 co wydaje mi sie fajnym wynikiem. Dzisiaj zajrzalem pod pokrywe silnika i wydaje mi sie ze termostat jest caly mokry. Czy sam wskaznik lub czujnik moga mnie tak oszukiwac??
Kolego, wymień termostat i po kłopocie. Nic innego nie wykombinujesz. Obniżysz spalanie i bedziesz miał szybciej ciepełko w furze.
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
Dobra to ja też się podepne. Dziś zrobiłem test grzałem auto i sprawdzałem węże. Po złapaniu mojej maksymalnej temperatury, czyli wg wskaźnika jakieś 75-80 stopni temperatura nie rośnie nawet jak trzymam na obrotach, gdy włącze ogrzewanie na maxa to spada na drugą kreskę czyli 70 i stoi ledwo nad nią. Wąż od termostatu do chłodnicy stawał się ciepły od początku, a ten wyprowadzający z chłodnicy wydaje mi się że zrobił się trochę letni. Termostat do wymiany? Powiedzcie bo u mnie tragedii nie ma jak u kolegi że miał max 55, ale 90 też nie złapię ciekawe jakby było ciepłejszej pogodzie. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Wymience termostaty i po problemie po co te kombinacje roboty az tak duzo nie ma jak na pierwszy raz to 2 h mi to tyle zajeli a i troszke kasy w kieszeni zostalo tylko radze wam skoczyc do castoramy i opaski sobie nowe kupic
Jeśli będę wiedział, że jebnięty to wymienię, bo na kasie nie leżę. Gdzieś na forum przeczytałem, że ta druga kreska to 80 a nie 70 stopni, to prawda? Bo jeśli tak to trzyma mi powyżej 80 a niektóre termostaty do jtd miały temp. otwarcia 83 czy coś takiego.