Na chwile po tym depnieciu przymulilo. Ale po kilku sekundach wszystko wróciło do normy. Z tego co czytałem (uwaga moge cos pomylić) turbina oczekiwała więcej powietrza niż dostała
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Na chwile po tym depnieciu przymulilo. Ale po kilku sekundach wszystko wróciło do normy. Z tego co czytałem (uwaga moge cos pomylić) turbina oczekiwała więcej powietrza niż dostała
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
no to identycznie mam to samo. Teraz jedzie normalnie ale kontrolka nie gaśnie i ostrzeżenie też sie wyświetla na ekranie. Samo nie zejdzie, trzeba kompem zresetować, tak?
Pytam, bo mam w weekend troszke jeżdzenia, a warsztat jednak w poniedzialek, w sobote nie mieli miejsca dla mnie juz.
mam zaufanie do warsztatu, robię u nich od lat, przy okazji coś tam sprawdzę w zawieszeniu, bo mi rzęzi na wybojach prawy przód.
bede jezdził w weekend ostrożnie bez butowania, powinien przetrwać co?
A chyba że tak.
Czy powinieneś przetrwać nie wiem. Jeżeli autko funkcjonuje normalnie to mi osobiście wydaje się że tak - ale to może mi się tylko tak wydawać.
Daj znać co odkryli.
JEżeli błąd był chwilowy to jest szansa, że sam się wykasuje. Miałem tak tydzień temu, check i auto bez turba. Odpalone raz jeszcze i do dziś jest ok. Błąd zniknął po chyba 3 dniach. Podepnij czym prędzej to zobaczysz co było/jest przyczyną.
motyla noga! samo zniknęło, błąd się już nie pojawia, kontrolka nie świeci, auto jezdzi normalnie, moc ma, dynamika ta sama, nic się nie zmieniło..
Ki diabeł? jechać do tego warsztatu czy nie?
Nie lepiej najpierw poszukać i poczytać:
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...ym_zrobic.html
niz zakładac kolejny temat o tym samym.......
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Sam podepnij kompa z odpowiednim programem. Podejrzewam, iż błąd będzie w pamięci jako nieaktywny, ale jednak zapisany.
Zobaczysz przynajmniej co mu tam "odbiło". Może warto zawczasu przeczyścić czujnik cis. doładowania lub overboost - choć ten akurat nie wiem, czy u ciebie jest rozbieralny.