Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Temat: Mam dość.. Wszystko się sypie..

Użytkownik Rowerzysta Avatar mati171
    Mieszka w
    Kalisz/Ostrów Wlkp
    Auto
    Była AR 147 1.6 T.S Rosso Proteo, Jest AR 156 SW 04 2.4 JTD 175km, Alfa Romeo 159 2.0 JTDM NUVOLA

Domyślnie

[QUOTE=lesio146;1573330]pomału zgodnie z priorytetem co ważne co może poczekać doprowadzić auto do właściwego stanu.
    I moim zdaniem to jest rozsądne rozwiązanie tej sprawy.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 156 sportwagon, 1.8 twin spark

Domyślnie

Było trzech poprzednich właścicieli z tym samym nazwiskiem.

Co do pierwszego wyjścia sprzedałbym, ALE kupiłbym pewnie znów tą samą alfę lecz z pewnością w lepszym stanie, już bym się tak nie wkopał. Autko naprawdę piękne i pod względem wyglądu jak i jazdy. Ale kto teraz ją kupi..

Raczej jestem zmuszony skorzystać z tej drugiej opcji.. ;')

Apropo

-co może być przyczyną tego iż nagle padło wspomaganie kierownicy? Było wszystko ok następnego dnia wsiadam i już nie działało..?

-co może być przyczyną iż nagle lewe drzwi od kierowcy się nie zamykają używając pilota i to tylko te jedne..
    Ostatnio edytowane przez RozumPrzegrał ; 02-02-2015 o 18:29

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

Cytat Napisał RozumPrzegrał Zobacz post
    Szkoda tylko że, części takie drogie
    częsci nie takie drogie,przepływka,swiece,przewody to troszke kosztują,aa kolego rorząd robiłes czy magicznie komis go wymienił??a płyn wspomaganiu w poziomie???czy pusto?

Użytkownik Embrion
    Auto

Domyślnie

płyn wspomagania na max, co do rozrządu to na pierwszym miejscu ;')

jersey
    Gość

Domyślnie

Jedź do dobrego mechnika od Alf, daj mu parę stówek żeby wziął auto, przetrzepał dokumentnie z lewa do prawa i z powrotem. Potem dostaniesz listę tego co jest do zrobienia i będziesz wiedział jak auto stoi i ile będzie kosztować. Potem zależnie od stanu auta albo opcja numer dwa, albo nie bawić się w sentymenty i do jakiegoś żyda na części ją oddać. Ew. jak chcesz być praworządny to na złom.

Jeżeli do samochodu za 5 tysięcy (+ Punto) masz dołożyć 10 czy więcej w rok (a to realne, wiem bo sam do niedawna miałem 156) to albo masz za dużo pieniędzy, ale bardzo kochasz ten konkretny egzemplarz.

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Jedź do dobrego mechnika od Alf, daj mu parę stówek żeby wziął auto, przetrzepał dokumentnie z lewa do prawa i z powrotem. Potem dostaniesz listę tego co jest do zrobienia i będziesz wiedział jak auto stoi i ile będzie kosztować. Potem zależnie od stanu auta albo opcja numer dwa, albo nie bawić się w sentymenty i do jakiegoś żyda na części ją oddać. Ew. jak chcesz być praworządny to na złom.

Jeżeli do samochodu za 5 tysięcy (+ Punto) masz dołożyć 10 czy więcej w rok (a to realne, wiem bo sam do niedawna miałem 156) to albo masz za dużo pieniędzy, ale bardzo kochasz ten konkretny egzemplarz.
    Dawać parę stówek by dowiedzieć się co jest do zrobienia????Ty tak robisz????
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Aleś mu doradził. I co kupi? Znowu Alfe? A jak kolejna to bedzie padaka? Rób tą ile by nie kosztowała. W końcu zrobisz wszystko i będzie jak prawie salonowa.
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

jersey
    Gość

Domyślnie

A ile będzie kosztować go ta "prawie salonowa"? Bo może taniej wyjdzie kupić coś młodszego co faktycznie będzie "prawie salonowe", albo przynajmniej dobrą 156 od kogoś pewnego z forum?

Dlatego właśnie napisałem, żeby pojechał do dobrego mechnika i dokładnie sprawdził stan faktyczny. Bo pchanie się w restauracje czegoś, co praktycznie ma być codziennym dupowozem nie ma sensu. Czasami trzeba pomyśleć portfelem.

Dawać parę stówek by dowiedzieć się co jest do zrobienia????Ty tak robisz????
    Zależy co rozumiesz przez parę, ale generalnie tak. I nie tylko przy samochodach, dotyczy to wszystkiego na czym się nie znam, a co może generować mi duże koszta.
    Ostatnio edytowane przez jersey ; 02-02-2015 o 19:58

Użytkownik Embrion
    Auto

Domyślnie

Pare stówek za samo sprawdzenie? Nie ma mowy.. :-/ Kupiłbym nową, ale mnie tymczasem nie stać.. a o kredycie na samochód nie ma mowy.. standardowa umowa " co miesiąc" a upatrzyłem sobie 159.. ale 20 kafli trzeba mieć :]

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    156 SW '05 1.9 jtd 115 KM

Domyślnie

Ja miałem przeznaczone na samochód 20k, bardzo chciałem 159, ale podszedłem do sprawy z rozsądkiem i kupiłem 156 za połowę a resztę przeznaczam na doprowadzenie auta do kultury, nowa pompa wspomagania, rozrząd, opony, ubezpieczenie, sprzęgło, świece, termostat itd. Kupując używane auto nie można przeznaczać całość środków na sam zakup bo w każdym aucie używanym coś będzie do wymiany.