Witam , od lipca jak dobrze pamietam jestem posiadaczem alfy gt , jest to silnik 1.9 niedawno podkrecony o jakies 14% majacy podobno na chwile obecna ~170km , moc zamierzam zwiekszyc lecz wpierw turbo do regeneracjiMoj samochod jest z 2006 r. Od jakiegos czasu zaczalem miec problem z odpalaniem , a mianowicie przy wkladaniu obojetnie jakiego kluczyka (oba na codzien wczesniej pasowaly) , wyskakuje mi blad 'immobiliser failure ' . Zaczelo sie od tego gdy jakis miesiac temu jechalem , i nagle wyskoczyl mi blad vdc . od tamtej pory zaczelo sie sypac , na koniec z immo. Samochod odpala kiedy chce , tzn sam czyta ten kod. Zamowilem nowy ecu , nowy body computer immo i oryginalne kluczyki ale mam obecnie pewien problem otoz od 2 godzin z nim walcze i niestety odmawia posluszenstwa. Czy ktos spotal sie z tym problemem i wie jak jemu zaradzic ? Bo obecnie jestem 300km od domu a chcialbym nim dojechac z powrotem tam gdzie czekaja na mnie czesci. Dodam , ze do tego wyskakuje motor control system failure no i od czasu do czasu abs. po podlaczeniu komputera pojawia sie wiadomosc ze uszkodzona jest magistrala can. Czasem prawa czesc zegarow gasnie , tzn obrotomierz i temp silnika . Pozdrawiam i licze na poomoc
edit
samochod sprawuje sie i dziala normalnie jak juz odpali. problem jest z tym , ze nie wiem jak na to wplynac zeby zaczal odpalac. czasem wsiade i odpale za 1 razem innym razem mecze sie 2,5 godziny w samochodzie...