Witam.
Mam pytanie do osób które wymieniały śrubę z filterkiem oleju na wężyku dolotowym do turbo. Czy śrubę trzeba wkręcić tak aby otwory w niej pokrywały się z przelotem węża czy jest to obojętne w jakim położeniu wkręci się śruba z filtrem?
Witam.
Mam pytanie do osób które wymieniały śrubę z filterkiem oleju na wężyku dolotowym do turbo. Czy śrubę trzeba wkręcić tak aby otwory w niej pokrywały się z przelotem węża czy jest to obojętne w jakim położeniu wkręci się śruba z filtrem?
Wokół tych otworów w śrubie jest sporo miejsca i nie trzeba nimi celować - ciśnienie oleju załatwia sprawę a olej tam i tak stoi po wyłączeniu silnika - zawór w odpływie oleju od łożyska turbiny go trzyma (zamyka się pewnie przy niskim ciśnieniu) i może dlatego taki twardy syf się tam robi jak ciemnobrązowy lakier od spalonego minerała z wyczerpanym TBN.
Wielkie dzięki.
Jutro jadę wymienić olej. Czy dobrze rozumiem, że oprócz wymiany filtra oleju powinienem sprawdzić jeszcze śrubę z filtrem 71769773 i tylko to? Coś jeszcze? Wymiana przy 72 tys. km, przy 60 tys. był robiony standardowy przegląd.
Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 19-02-2015 o 20:08
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Wypadałoby. Upewnij się najpierw, że w ASO mają nową śrubę i obie podkładki bo sprawdzenie wiąże się z wymianą.
Wymiana oleju za mną, jak pisałem wcześniej, poszedł Motul 8100 X-Clean 5W-40. Wydaje mi się, że na jałowym ładniej chodzi i jakoś jest jednak lekko aksamitniej. Oczywiście, Selenia była styrana 15 tys. przebiegiem, no i może to być absolutnie efekt placebo, więc nie ma co tego traktować poważnie. Z cyklu "pokaż swoją śrubę" - moja z przebiegiem 72.745 km tylko na Selenii:
Moim zdaniem całkiem nieźle. O dziwo, w Pol-Carze byli zdziwieni, że ktoś to sam z siebie chce wymienić...
Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 20-02-2015 o 21:54
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Cześć, potrzebuje porady - szykuję się do wymiany oleju i filtrów. Śrubę nr 7 już mamAle jak pytałem o filtr MA to w ASO FAP zrobili wielkie oczy. Gdzie to jest, jak wygląda? Czy wystarczy sprawdzić, czy koniecznie wymiana? Jaki koszt tego filtra, jaki jest nr eper? Dzięki za wszelką pomoc!
w tym wątku było już wszystko dokładnie opisane, na początkowych jego stronach masz wszystko łacznie z numerami i zdjęciami. Numer filtra MA 55238665 nie trzeba go wymieniać wystarczy wyczyścić, no chyba że jest mocno "zajechany" . Filtr jest z lewej strony modułu MA -trzeba ściągąć pokrywę rozrządu aby się dostać ale nie jest to jakis wielki problem.
Co co filtra turbo to muszę niestety zweryfikować to co wczesniej pisałem odnośnie okresów wymiany . Jeśli ktoś chce aby filtr przy turbinie spełniał swoją funkcję to sądzę że powinien go wymieniać przy każdej wymianie oleju . Ja obejrzałem właśnie swój po niecałych 10 tyś (10 mieś ) od wymiany i już jest sitko potargane czyli brak filtracji . Wydaje mi się że teoria jego rozerwania zimą kiedy dostaje ciśnienie gęstego oleju może być całkiem prawdopodobna-tak właśnie wyglada siatka jakby pusciła w jednym miejscu - jakby ją rozerwało ciśnienie- sitko na zapchane mi nie wygląda ale ciężko stwierdzić bo ono jest strasznie gęste. 45zł nie majątek wiec warto to uwzgędnić przy wymianie oleju , w końcu chodzi o ochronę turbinki która tania przecież nie jest
Wiesz, turbo zwykle pada przy 200kkm, więc na te filterki można wydać połowę wartości nowej turbiny przy takim wymienianiu.. Ile chcemy to życie przedłużyć, przeważnie już ku radości nowego właściciela?
pzdr, tadzikpl