Pompkę z baku wyciągałem. Było delikatnie zabrudzone sitko ale to naprawdę nieznacznie wiec to odpada...
Pompkę z baku wyciągałem. Było delikatnie zabrudzone sitko ale to naprawdę nieznacznie wiec to odpada...
Sprawdzałeś ciśnienie na cylindrach?
Dymi na siwo czyli spala olej.
Ostatnio edytowane przez maciaba ; 08-03-2015 o 01:22
Maciba od kiedy śnieżno biały to olej? Teraz jest zimno więc to norma poza tym właściciel napisał gdzieś, że zjada olej?
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
No tak właśnie było.. Ja nie wiem czy to jakiś czujnik odciął coś lub nie wiem co ale silnik po prostu zgasł. Później kręcił normalnie lecz nie odpalal.Po kilku nieudanych próbach odpalenie przy dokładniejszych oględzinach Zostało zauważone ze miska została rozbita i wyleciał cały olej.. Po scholowaniu do domu miska została prowizorycznie od spodu poklejona i zalana olejem w celu sprawdzenia czy odpali i odpalił bez problemu i pracował równo. Później brat wysłał turbine do regeneracji bo zatarjla się pracując bez oleju i pojechał do warszawy do pracy. Turbina wróciła zregenerowana a on przybieral się i przybieral żeby to naprawić i w końcu po prostu sobie ja odpuscil bo kupił sobie inne auto a te tak stało. I pewnego dnia po prostu wpadłem na pomysł ze zrobię ja sobie. Pospawalem miskę, założyłem ta turbine i objawy jak wyżej.
Dodano po 5 minutes:
Co do ciśnienia to chciałem to sprawdzić i udało mi się ale tylko na jednym cylindrze bo do reszty nie mogłem założyć manometru przez listwę CR. Ale teraz mam wyciągnięta listwę wiec wiec jutro to sprawdzę. Na ostatnim cylindrze od rozrządu, na niezbyt dobrym małym akumulatorze od golfa 3 nabilo mi 24 bary.
Ostatnio edytowane przez maniek7752 ; 08-03-2015 o 20:08 Powód: Dodano
Alfa po założeniu sprawnej pompy zaczęło chodzić rowniutko, lecz po pół godziny pracy zaczęło walić w silniku :-( wiec niestety jednak jazda bez oleju bez echa się nie obyła.... Auto postanowiłem sprzedać na części wiec jak ktoś coś to dzwoncie 790-757-384. Chciałem dać temat na bazarku ale za krótko mam tutaj konto i za mało postów.
jak tapicerke masz w skórze banan albo czerwień w dobrym stanie to biere![]()