ris 
tanie mnie nie interesuje, chce zrobić porządnie na markowych(np. SKF) ale widzę spory rozrzut w tym co piszecie a co mechanior wymyślił

o to się rozchodzi.
Robalgis 
no też nad tym myślałem, czy mechanik się nie "wyprze" (przypomniało mi się odnoście innych sprawy, gość mi powiedział wprost, jak kupie sam i zamontuje lub jakiś mechanik to mam 12miesięcy gwarancji, a jak zlecę to samo serwisowi to 4lata będą na tą samą cześć !!! - tylko wiadomo koszta montażu
inne)
PS: dzwonię do chłopa i mówię coś ty mi tu za rozrząd wymyślił, bo cena z kosmosu, to powiedział mi że to:
kompletny rozrząd (czyli rozumiem że: rolka, napinacz, pasek i pompa wody) oraz dodał znowu cały osprzęt to pytam co to jest kurna, a on że :
pasek mikro i komplet rolek(chyba mówił 3szt) i coś tam jeszcze (nie spamiętałem wszystkiego). Spytawszy czy musimy to robić teraz wszystko, usłyszałem że to się okażę wtedy na 100% jak rozbierzemy i będzie szumieć jakaś rolka itp.
Więc teraz pytanie, osprzęt (pasek mikro + 3 rolki + ??? ) + rozrząd kpl. = 1115zł ?? za same części ? Ogólnie temat rozrządu bezdyskusyjnie robiony kpl na np. SKFie, ale co z tym "osprzętem" ?