Pytanko mam, czy dam rade okleić folią jeśli mam panela prążkowane z wersji distinctive ?
Bo pomalowałem dipem ale nie bardzo się to chce trzymać i odchodzi w paru miejscach...
Czy bede musiał się zaopatrzyć w gładkie panele ?
Pytanko mam, czy dam rade okleić folią jeśli mam panela prążkowane z wersji distinctive ?
Bo pomalowałem dipem ale nie bardzo się to chce trzymać i odchodzi w paru miejscach...
Czy bede musiał się zaopatrzyć w gładkie panele ?
Nie wiem jak jest z folią(pewnie podobnie) ale do hydrografiki panele muszą być zeszlifowane.
orientujecie się czy są jakieś zakłady które profesjonalnie zajmują się odświeżniem konsoli? Chodzi mi o renowację konsoli z prążkowanego amelinium
Ile razy trzeba powtórzyć, że aluminium z wytłoczeniami nie da się dobrze okleić?!
Nikt do tej pory też nie odnowił paneli aluminiowych bo to nie jest bułka z masłem. Oczywiście pieniaczy tutaj było wielu i każdy z nich twierdził, że da się odnowić (niektórzy nawet drewnem chcieli oklejać) ale, jak to zwykle bywa skończyło się na pisaniu...
Mam taki pomysł, gdyby zeszlifować delikatnie te prążki jakimś urządzeniem i dopiero pomalować amelinium podkładem a następnie docelowymi lakierami to może byłoby to trwałe (lub okleić)...tylko pewnie sporo zabawy by było z tym zwłaszcza ze szlifowaniem ale w sumie amelinium i tak jest miększe od blachy.
A chciałem kupić sobie aluminiową konsole ale zaczynam się cieszyć ,że mam plastikTeraz bym miał dylematy jak niektórzy .
Żadne dylematy. Tak jak Belfer wspomniał najwięcej roboty jest z zeszlifowaniem paneli. Później tylko zaprawki, podkład i można kłaść np. hydrografikęEfekt dla mnie super. Mam od kilku miesięcy i wszystko jest ok.