Strona 94 z 172 PierwszyPierwszy ... 4484858687888990919293949596979899100101102103104144 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 1711

Temat: jaki wahacz górny

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto
    LANCIA KAPPA 2,4 JTD, ALFA ROMEO 166 2,4 JTD

Domyślnie

no to bier,
    chciałem Ci zaproponować Magneti ze znakami ale zdaje się że już ich nie będzie (zobaczę jeszcze co jutro w dostawie przyjdzie ..) więc w kategorii "oryginał najtaniej" zostają koledzy z Litwy
    -------
    Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".

W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą
    proszę dzwonić 792 465-368

<a href=http://autosklep24.pl target=_blank rel=nofollow>http://autosklep24.pl</a>

Użytkownik Rowerzysta Avatar daniel4g
    Mieszka w
    Okolice Warszawy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2008 r.

Domyślnie

Cytat Napisał Gepard Zobacz post
    no to bier,
    chciałem Ci zaproponować Magneti ze znakami ale zdaje się że już ich nie będzie (zobaczę jeszcze co jutro w dostawie przyjdzie ..) więc w kategorii "oryginał najtaniej" zostają koledzy z Litwy
    Jeśli będziesz miał Magneti, pasujący do mojego egzemplarza daj znać. Czy znasz przewidywaną cenę?

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    signiore Giuseppe Busso

Domyślnie

Do Litwinów śmiało możesz pisać po polsku, kontakt z nimi jest bardzo dobry i udzielają też rabatów, tylko pytaj. No i wahacz oryginał...

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał daniel4g Zobacz post
    Jeśli będziesz miał Magneti, pasujący do mojego egzemplarza daj znać. Czy znasz przewidywaną cenę?
    Cenę moge podać , około 300 zł .
    Jeśli możesz wytrzymć do jutra do 14.00 to napiszę czy mam ten właściwy.

Ewentualnie dzwoń jakbym się nie odzywał bo czasem jesteśmy zawaleni robotą (a czasem nie )
    -------

<a href=http://autosklep24.pl target=_blank rel=nofollow>http://autosklep24.pl</a>

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

Dziękuję Gepard za odpowiedź. Teraz ciekawostka: podniosłem auto zrobiłem zdjęcie i okazało się, że mam w samochodzie zamontowany wahacz o numerze takim jak pokazuje mi wyszukiwarka na stronie Litwinów (51835397) a nie eper(51817623) (potwierdzałem dwukrotnie: po raz pierwszy sprawdził kolega Gepard kilka postów wyżej a później dzwoniłem do ASO). Co w takim przypadku? Nie ma auta od nowości, więc nie wiem czy jest to wahacz z fabryki, czy był już wymieniany. Przepraszam, że już 2 stronę męczę Was tym tematem, ale co radzicie? Wziąć model, który wynika z numeru VIN, czy taki sam, jak mam na aucie? Moją wątpliwość wynika z tego, że w tym temacie ktoś napisał, że teoretycznie istnieje możliwość włożenia złego wahacza (z cieńszym sworzniem do auta przystosowanego do grubszego).
    nie pamiętam czy już o tym pisałem ale nie można się sugerować numerem na odlewie oryginału bo rzeczywiście jest taki sam dla wszystkich wahaczy ale sworznie niestety są inne. Jak kupisz oryginał to się zdziwisz - ja na wahaczu przedliftowym mam na odlewie zupełnie inny nr, przyczepiona metka się oczywiście zgadzała z zamówionym nr i wahacz pasował.

Mieszka w
    Okolice Warszawy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2008 r.

Domyślnie

Kurcze, już się cieszyłem, że wreszcie ustaliłem co i jak, ale po tym co napisałeś znów jestem w punkcie wyjścia. Co to za bałagan, żeby numer odlany na oryginalnej części miał się nijak do rzeczywistości. Z jedną głupią częścią, tyle problemów;:/

Użytkownik Romeo Avatar marcingoleniow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km

Domyślnie

Podaj vin Litwinom a oni dobiorą Ci odpowiedni wahacz. Ja zamawiałem i jestem zadowolony. Pisz po Polsku do nich.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto

Domyślnie

Kurcze, już się cieszyłem, że wreszcie ustaliłem co i jak, ale po tym co napisałeś znów jestem w punkcie wyjścia. Co to za bałagan, żeby numer odlany na oryginalnej części miał się nijak do rzeczywistości. Z jedną głupią częścią, tyle problemów;:/
    Jesteś na dobrym tropie, nie przejmuj się róznicą w tych numerach.
    Te wahacze muszą pasować zamiennie i jestem w stanie to udowodnić.
    -------

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

koledzy pytanie z innej beczki. Jaki smar polecilibyscie zeby wstrzyknac w sworzen bo juz nie wiem co mi skrzypi. Mechanik zdiagnozowal mi te gumy na stabilizatorze ale skrzypi przy manewrach parkingowych(cofanie przy skreconych na max kolach w prawo i roznicy poziomow prawej i tylnej osi) i przy hamowaniu. Stukania i pukania podczas jazdy raczej nie ma. Chcialem wykluczyc sworzen. Sprzet juz kupilem-strzykawe i igle tylko nie wiem co tam naciapać.Pozdrawiam

Mieszka w
    Okolice Warszawy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2008 r.

Domyślnie

Cytat Napisał Gepard Zobacz post
    Jesteś na dobrym tropie, nie przejmuj się róznicą w tych numerach.
    Te wahacze muszą pasować zamiennie i jestem w stanie to udowodnić.
    A czy w razie czego jest możliwość zwrotu u litwinów? W tym co napisał kali_33 z całą pewnością coś jest bo dosłownie kilka dni temu jeden z forumowiczów wystawiał górny wahacz do 159 kupiony do auta przed FL i na metce był numer zaczynający się od 517(czyli do wersji przed FL) natomiast na wahaczu był wykuty dokładnie ten sam numer jak u mnie. Zwróciło to moją uwagę i przez chwilę brałem pod uwagę zakup tego wahacza zakładając, że ważniejszy jest numer na części niż metka. Teraz już wiem, że zrobiłbym błąd.