W elearn znajdziesz wszystkie schematy elektryczne i opisy ideowe z lokalizacją w aucie. Wszystkie opisy i lokalizacje wtyczek.
W elearn znajdziesz wszystkie schematy elektryczne i opisy ideowe z lokalizacją w aucie. Wszystkie opisy i lokalizacje wtyczek.
Panowie, szybka akcja bo zaraz mam zamiar się zabierać
Jak idzie wiązka standardowo w polifcie? zaczynając od prawego błotnika -> któredy ma przechodzić ?
Na na rozum, tunel srodkowy do tylnej kanapy tam pod kanapa do prawego rogu i ciagniesz do bezpiecznikow
Odkopuję. Też mam możliwość kupienia DSP z przedlifta. Moja 166 jest poliftowa czyli z tego co się doczytałem wiązka w FL idzie w progu z prawej strony, a w przedlifcie tunelem i skręca w lewo. Jak najlepiej to rozwiązać? Ktoś przerabiał temat? Chyba, że ktoś ma kompletne DSP do polifta na sprzedaż?![]()
Zrób to tak jak to jest w wersji przedliftowej, wdg mnie mniej pierdzielenia..
Czy od polfita czy przedlifta wdg mnie jeden pies, ale niech się jeszcze ktoś wypowie![]()
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Według eLearn'a w FL procesor był z prawej strony w wersjach z automatem. Każda inna konfiguracja (nie klikając na ''automatic transmission") pokazuje haes'a z lewej strony nad aku. Komedia.
Czyli reasumując całość, wiązka z przedlifta podchodzi normalnie, jedynie wtyczkę od klimy trzeba przerobić tak? Dobrze zrozumiałem? Szukam i czytam o tym DSP już ponad 4h, więc mózg mi paruje i mogłem czegoś nie doczytać![]()
wg mnie to nie to samo. skoro w przedliftach kable do zmieniarki i wzmacniacza ida do lewej tylnej strony, a w poliftach zmieniarka jest dalej z lewej a wzmak z prawej, to wiadomo ze te wiazki sa inne. we wszystkich poliftach wzmak jest z prawej. kup wiazke i najwyzej bedziesz przedluzal kable, innego wyjscia nie ma. a panel od klimy zmienil sie juz w przedliftach, wiec jak kupisz wiazke od pozniejszego przedliftach to bedzie pasowac do polifta.
Kable mogą być różnej długości. Przyłącza do drzwi. Ale przecież wszystko da się zrobić. Bez przesad. Ogarniesz.
No właśnie znajomy na FL'ke w automacie i ma wzmak z prawej strony, chłopak od którego chcę kupić dsp, miał polifta w manualu i wzmak był nad aku. Co Ty na to? Z resztą ja nawet nie mam zmieniarki, więc kupię stelaż pod nią i ogarnę to jak w przedlifcie![]()
Pierwszy raz slysze ze ktos ma w polifcie wzmak po lewej, a wypiwiadali sie posiadacze autom i manuali. Przeciez wzmak nic nie ma wspolnego z automatem. Moze koles tez mial rzezbe. Mozesz probowac wszystko podlaczyc jak w przedlifcie i to bedzie najmniej roboty.