Ale to nie jest tak,że podlewa jak jest na "+" ? wcześniej wtrysk na 4 cylindrze miał +3,2 a teraz ma -1,34. Nie wiem czy jest sens patrzeć teraz na korekty jak autkiem nie zrobiłem nawet 20km. Może się ułożą? aha i 4 wtryski są z drugiego autka i niby po sprawdzeniu są idealne, pierwszy wtrysk został stary.Kurde mam 2tyg gwarancji na wtryski i mogę oddać ale już w sobote muszę wyjezdzać i tu jest lipa :/
Ostatnio edytowane przez Majkel2.4jtdm ; 05-05-2015 o 11:34
+ przycina, - leje. Powiem Ci, że strasznej tragedii nie masz, pojeździj jeszcze chwile, zrób test na obciążeniu, na jałowym bez klimy radia, świateł, wlej paliwo na jakimś Lotosie i daj znać co i jak![]()
No niby mam jeszcze 4 wtryski z czego dwa były b.dobre bo korekty były cos około 0.30 . Ale tak jak mówisz,poczekam.Zrobie trase 1200km do Holandii i wleje coś na wtryski.TAnkuje tylko na lotos dynamics![]()
Wlej sobie przed trasą olej 2T.
Ogólnie jak trochę pojeździsz to korekty powinny się nieco polepszyć. Silnik pracuje równo?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Witam u mnie w FESie pokazuje:
1. 2,52
2. -1,21
3. 0.62
4. -1.93
Jak widać pierwszy odbiega najbardziej a 2 i 4 odbiega mniej i moje pytanie czy musze wymienić 3 z 4 czy wystarczy tylko z pierwszego. Czy wymiana końcówki wtryskiwacza wystarczy? Czy potrzebna jest wymiana całego wtryskiwacza?
Dokładnie tak zrobie.Zawsze jak robie trase to czegos dolewam.Juz raz wlewalem 2T i jakby lepiej jakis czas silnik pracowal.Po wymianie wtryskow silnik pracuje rowno i kulturalnie.Jak odpalam na zimno to czasem ma czkawke.Ale poczekam jeszcze bo im wiecej robie km tym silnik jakby lepiej pracowal.A korekt juz nie sprawdzam bo co podlacze po jezdzie to inne wychodza xD
Do damianmp33:
Zależy w jakich warunkach odczytałeś korekty. Zaleca się odczyt korekt dla silnika rozgrzanego z wyłączonym obciążeniem (światła, klima, nawiew, radio itp - cokolwiek może pobierać energię).
Ale w przedstawionym przypadku wtryskiwacz nr 1 jest ewidentnie przytkany. A czy pomoże tylko wymiana końcówki? Nikt chyba nie da Ci takiej gwarancji.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ok dzieki korekty sprawdzałem na zimnym i zalałem T2 po sprawdzeni i sprawdze jeszcze raz na ciepłhm i może coś sie zmieni. Dodam że silnik chodzi równo nie kopci tylko jak jest ciepło na zewnątrz to cieżko go odpalić a jak jest zimno to bez problemu odpala oczywiście jak silnik jest zimny przy rozgrzanym łatwo go odpalić
Hej
Ciężko odpalić jak jest ciepło tzn ? kręci a nie chce załapać na wszystkie cylindry ?