Strona 98 z 172 PierwszyPierwszy ... 48888990919293949596979899100101102103104105106107108148 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 1711

Temat: jaki wahacz górny

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Powodzenia, u mnie od Lema się zaczęło i niestety już przy wyjeździe z warsztatu skrzypiało. Nie chcę przez to powiedzieć, że Lemforder to g**no, bo rzeczywiście niektórym się sprawdzają. Po prostu trafiła mi się trefna partia.

Pablo, a kiedy Ty swoje wymieniałeś? Ja Lema zakładałem jakoś w sierpniu zeszłego roku...
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Znawca Avatar pabloXXL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 150KM

Domyślnie

Muszę zobaczyc histrorie zamowien to Ci napisze. Zamawialem z naszego sklepu.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Słyszałem,że trafiali na lipne lemy,dlatego tez mialem obawy przy ich kupnie.

Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

No u mnie było tak, że czytałem forum "Lemy super lemy super" po czym zamówiłem i pojawiły się jak na zawołanie głosy, ze "Lemy szit lemy szit".

No i ja oczywiście trafiłem na szita
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Ja pierwszego jak dobrze pamiętam zamontowałem zimą 2013r. Wczesniej zamówiłem trw i dość szybko padł:-( Powiedziałem sobie,ze jak juz lemforder sie nie sprawdzi to kupie ori [emoji53] Ale jak do tej pory jest dobrze i oby tak dalej[emoji4] Jeszcze muszę dolny wymienić. Jak widać z tymi lemami to tez loteria[emoji6]

Użytkownik Świeżak Avatar Huberto
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.2 JTS

Domyślnie

Wymieniłem ostatnio wahacz dolny prawy na TRW, mam stary (oryginalny) w którym padła guma na sworzniu mam pytanie czy można ten stary wahacz jakoś zregenerować gumy + sworzeń, jeśli tak to zamiast go wieść na skup złomu to mogę go komuś sprzedać do regeneracji

Mieszka w
    Lubin
    Auto

Domyślnie

Można. Pisałem o tym, np regum.pl spod Poznania.
    Aczkolwiek nie wiem jeszcze nic na temat jakości bo go dopiero co założyłem. Póki co cisza.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

chlopaki kiedys juz pytalem ale nikt mi nic nie napisal. Co polecacie ze smarow zeby wstrzyknac do sworznia? Dzis kupilem w sklepie motoryzacyjnym jakis smar penetrujacy w sprayu K2. Gosc mowil, ze to bedzie ok. Zaaplikowalem przez igielke. Cos nie bradzo sie chcial wstrzykiwac przez strzykawke bo duzo gazu bylo ale jakos troche wstrzyknalem. Psiknalem tez po tulejach. Efekt taki sobie. Troszke mniej skrzypi. Na stacji diagnostycznej stwierdzili mi, ze wahacze sa sztywne tylko luzy na drazkach. Drazki wymienilem, ustawilem zbieznosc ale cos skrzypi,a oponki dalej troche przycina od wewnatrz

Użytkownik Romeo Avatar marcingoleniow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km

Domyślnie

Skrzypiących tulei nie zdiagnozują na szarpakach na stacji diagnostycznej. Lewarek warsztatowy i podnoszenie auta do góry i opuszczanie na dół. Trzeba nasłuchiwać.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Randall
    Auto
    159 1.9JTDm 16v

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    chlopaki kiedys juz pytalem ale nikt mi nic nie napisal. Co polecacie ze smarow zeby wstrzyknac do sworznia? Dzis kupilem w sklepie motoryzacyjnym jakis smar penetrujacy w sprayu K2. Gosc mowil, ze to bedzie ok. Zaaplikowalem przez igielke. Cos nie bradzo sie chcial wstrzykiwac przez strzykawke bo duzo gazu bylo ale jakos troche wstrzyknalem. Psiknalem tez po tulejach. Efekt taki sobie. Troszke mniej skrzypi. Na stacji diagnostycznej stwierdzili mi, ze wahacze sa sztywne tylko luzy na drazkach. Drazki wymienilem, ustawilem zbieznosc ale cos skrzypi,a oponki dalej troche przycina od wewnatrz
    Co do scinania, masz przód ustawiony na 0?