pliczek w załączniku
pliczek w załączniku
Hej
Czy marketowy środek STP do czyszczenia wtryskiwaczy Diesela coś daje, czy to bardzo słaby produkt?
do tej pory lałem raz na jakiś czas bardziej markowe produkty, teraz chciałbym spróbować tego środka, a cena jest bdb
zależy mi przede wszystkim na poprawie korekt.
Jakie masz wartości korekt?
Pierwszy wtrysk delikatnie leje, ale jeśli silnik pracuje równo to bym się tym nie przejmował i kontrolował co jakiś czas. Zrób jeszcze logi wtrysków z krótkiej przejażdżki, żeby sprawdzić jak ten lejący zachowuje się w akcji. Możesz jadąc na 3. biegu przy ok 2500-3000 rpm zaciągnąć ręczny i wtedy też zalogować korekty.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Czy możecie mi pokrótce wyjaśnić o co chodzi z tym zaciąganiem ręcznego przy okazji logowania korekt? Co się wtedy dzieje, a właściwie co powinno się dziać?
I jeszcze jedno pytanie - czy odchyłkę +2,4 mm3/w na I cyl. na kompletnie zimnym silniku brać pod uwagę, czy się nie przejmować? Po rozgrzaniu korekty nie przekraczają odchyłek 1,0mm3/w. Silnik pracuje równo. Zauważyłem tylko jedną rzecz, nie wiem czy to będzie miało związek - gdy temperatury na zew. przekraczają 14 stopni, podczas przyspieszania z lekką nogą dają się odczuć poszarpywania w zakresie 1400-1800 obr. Czuć to zwłaszcza na 2 i 3 biegu. Czytałem że może to być właśnie wina wtrysków, ewentualnie zapieczonych kierownic turbiny.
Ostatnio edytowane przez Casio ; 24-05-2015 o 08:47
Według mnie olej t2 wyrównuje korekty przed wlaniem miałem korekt 2.5, a po dwóch tankowniam mam 1.28 tylko na różnych cylindrach tzn przeniosły sie. Różne czyściwa do paliwa mogą wypłukać cały syf z przewodów i pompy a pózniej to osadzi sie na końcówkach chodzi tu bardziej o opiłki metaly
Jak stosować te środki to najlepiej po wymianie filtra.
Ostatnio edytowane przez damianmp33 ; 24-05-2015 o 09:16
Dokładnie chodzi o większe obciążenie. Korekty powinny się wtedy nie rozchodzić.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF