Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

sram juz w gacie

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Dla mnie Giulia najwięcej przypomina Ghibli ale jest od Maserati ładniejsza , bardziej nakoksiona . Może był taki zamysł w erze opuchniętych aut zrobić auto/koksa do tego ładne z linią finezyjną jak na Włocha przystało i w końcu z gamą silników ,które nie będzie rywalizować z kosiarkami do trawy tylko stanie do walki z mocną konkurencją niemiecką bo o ile 159 ( pomijając obłędną stylistykę ) mogło sobie pokonkurować z Mondeo /Avensis i tym podobnym ( paletą silników ) tak Giulia to next level . Ja jak kupowałem 159 to zamysł po 156 2,4jtd był - benzyna ale niestety w 159 jedyne sensowne silniki to 1,9 i 2,4 do jazdy na codzień . 3,2 owszem ( choć wymiana rozrządu "po znajomości" 5,5 tysiąca a w Aso 7,5 tysia ) ale w Brerze jako auto na weekend bo poza fajnym brzmieniem motoru jego paliwożerność dorównuje mojej ciężarówce . Konkurencja typu Mercedes i BMW potrafiła zrobić 3-4 litrowe benzyny ,które palą o połowę mniej niż silnik Holdena i to niestety trochę przeraża . Żeby to się przekładało na moc ale skromne 260KM ( stare E36 M3 3,2 ma prawie 300KM ) w tak ciężkim aucie mega wrażenia nie robi .
    Cieszmy się zatem bo te biturbo może być po tylu latach godnym następcą Busso

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał ris Zobacz post
    Chciał bym przeczytać jak Ty byś narysował ten samochód jaką krską, co sobą by reprezentował?
    To jest moje subiektywne odczucie nic Ci do tego . 159 szczerze bardziej mi się podoba. Ale jeśli będę kiedyś miał możliwość kupna auta za te pieniądze i wybór będzie Audi RS4, BMW M3, Alfa Romeo Giulia to wybór jest tylko jeden ALFA!!

P.S. Może opcja z "cywilnym" ospojlerowaniem będzie podobać mi się bardziej

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał mlody354 Zobacz post
    To jest moje subiektywne odczucie nic Ci do tego . 159 szczerze bardziej mi się podoba. Ale jeśli będę kiedyś miał możliwość kupna auta za te pieniądze i wybór będzie Audi RS4, BMW M3, Alfa Romeo Giulia to wybór jest tylko jeden ALFA!!

P.S. Może opcja z "cywilnym" ospojlerowaniem będzie podobać mi się bardziej
    Ano właśnie - nie jest prosto w dzisiejszych czasach wymyśleć coś bardzo oryginalnego a nawet jak wymyslisz to i tak ktoś się znajdzie i powie, ze podobne do BMW

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

Nikt nie mówił że jest łatwo ale na przykład do 4C mógłbym wzdychać godzinami

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ayrton91
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 120 KM

Domyślnie

29 czerwca będzie premiera nowego Audi A4. Zobaczymy, jakie to będzie auto i jak będzie nawiązywało do poprzednich modeli i przede wszystkim jakie wzbudzi emocje (choć tych bym się nie spodziewał, bo Audi to synonim nudy) No i co będą o nim mówili na forum Audi... o ile jest jakieś takie, bo oni tam w tych swoich wozidłach chyba tylko disco-polo słuchają Ale dam sobie odciąć ucho, że Alfa będzie po stokroć ciekawsza od nowego Niemca
    "With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high." Ayrton Senna

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Ayrton91 Zobacz post
    29 czerwca będzie premiera nowego Audi A4. Zobaczymy, jakie to będzie auto i jak będzie nawiązywało do poprzednich modeli i przede wszystkim jakie wzbudzi emocje (choć tych bym się nie spodziewał, bo Audi to synonim nudy) No i co będą o nim mówili na forum Audi... o ile jest jakieś takie, bo oni tam w tych swoich wozidłach chyba tylko disco-polo słuchają Ale dam sobie odciąć ucho, że Alfa będzie po stokroć ciekawsza od nowego Niemca
    Jak to co? będą wzdychać jęczeć i się zachwycać. A ja powiem DAJ KARCZEK, zrobimy grilla na tym ruszcie z przedniego zderzaka xD

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

film i auto wymiatają

Cytat Napisał ris Zobacz post
    Migawka z włoskiej TV:

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał Ayrton91 Zobacz post
    A widziałeś żeby coś od 10 lat wymyślili coś nowego w Audi A4 ? Zmodyfikują światła tylne kufer czasem i heja. A nie zapomniałem te "bezawaryjne" motory TFSI teraz montują

http://www.spalacz.pl/olejowe-perype...tfsi-w-audi-a4

Użytkownik Pirat drogowy Avatar jusci
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    159 SW JTDm 8V 2008 nero carbonio

Domyślnie

Na początku nie podobała mi się. Spodziewałem się czegoś lepszego. Im więcej się oswajam tym bardziej się podoba. Przekonany jestem, że gdy zobaczę na żywo to się zakocham (póki co zakochany jestem w swojej 159).
    Mam nadzieję że zwykła wersja będzie w przystępnej cenie i za jakieś trzy lata będę mógł złożyć zamówienie.
    A co do konkurowania z audi, bmw czy innymi - wolę żeby większość jeździła wymienionymi. Mam wtedy mało spotykany oryginalny samochód. Chcąc nie chcąc czasem ktoś się za takim obejrzy