nie macie
Kurde to co może być przyczyną? Na bank jest tak tyko gdy stoi przodem do dużego słońca jakie teraz wystepuje
BYŁ LEON by COMPSPORT
JEST ALFA 159 SW by TUNE-UP
Słaby aku!
Albo jakieś inne problemy ze spadkiem napięcia.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Witam serdecznie. Mam pytanko czy ma ktoś może spis wszystkich komunikatów jakie mogą wystąpić w AR 159? Pozdrawiam
Haha nie dzięki wielkie![]()
Koledzy i koleżanki odkopię ten stary temat. Dziś moja Alfa zaskoczyła mnie komunikatem: "Excessive engine oil level". To info bardzo szybko zgasło i nie dało checka na deskę, ani żadnych innych objawów. Sprawdziłem poziom płynu chłodniczego i był bez zmian, dymienia również nie zaobserwowałem. Dziwnego zachowania silnika, stuków puków, czy też spadku mocy również brak. Odciągnąłem około 80 ml oleju. Konsystencja oleju identyczna jak nowego prosto z butelki. Sprawdzone przez mą żonę laborantkę. Po tym zabiegu komunikat się już nie pojawił. Więc ma ktoś pomysł dlaczego oleju przybyło? Czujnik oszalał czy coś gorszego się dzieje? Poradźcie coś.
A bagnet ile pokazał?
Napisane z komóreczki!
No właśnie troszkę ponad górny poziom. Ale auto stało dość nachylone na przód i na bok tak jakby. Czasami jestem zmuszony tak parkować, ale komunikat nigdy wcześniej się nie pojawił.
Jaki masz poziom oleju na bagnecie?
Mimo że nie masz DPF to najlepiej utrzymywać stan 3/4 - 4/5, w dieslu olej jest rozcieńczany paliwem, dlatego może go przybywać. Sprawdź korekty wtryskiwaczy.
Niewykluczone też, że czujnik poziomu świruje
- - - Updated - - -
Aha, zbyt długo pisałem tego posta![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10