Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Temat: gościu wcisnal mi badziew

Użytkownik Rowerzysta Avatar Lukas-182
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0JTDm 552k DuckPower

Domyślnie

Cytat Napisał Mongoose Zobacz post
    no to kolega poszedl do kolegow spod klatki, wsiedli do starego bmw, zajechali do goscia, co sie tam stalo nie wiem, ale oddal 2500
    Na każdego cwaniaka znajdzie się większy cwaniak, także uważałbym podejmując takie działanie

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

Ta...
    166 2.4 JTD '00 - była
    164 2.0 V6 TB '91 - była
    156 1.9 JTDm '04 - już nie
    156 1.8 TS '00 - juz nie ma
    164 2.0 V6 TB '93 - jest
    Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
    MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
    Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Historie typowe dla stereotypu posiadaczy passata albo innego golfa... A ja twierdzę, że wina leży po stronie kupującego i nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Trzeba kupować z głową albo nie pchać się w błoto.

Wsadź Kolego te parę złotych do auta i będziesz się cieszył długi czas fajną bryką. Nastawienie się na kupno egzemplarza, do którego nie trzeba będzie dołożyć jest raczej naiwne.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Znawca Avatar Mongoose
    Auto
    156 Sportwagon 2.0 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał Lukas-182 Zobacz post
    Na każdego cwaniaka znajdzie się większy cwaniak, także uważałbym podejmując takie działanie
    Mysle, że taki typowy Seba ma to gdzies wyznajac zasade morda nie szklanka, uwierz znam tego typu ludzi

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Czarny Kocur
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 8V, Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał kondziosz Zobacz post
    Witam chciałem zapytać czy mam jakiekolwiek szanse na zwrot pieniędzy za zakupione auto. przy zakupie było mówione ze do roboty są tylko wahacze. z tego co widzę a jeszcze nie przyglądałem się na 100 % bo ciągle praca, to całe zawieszenie przód, dwumas coś jest z bakiem bo jak zalalem pod korek to mam wyciek straszny, na90% był cofany licznik. Mógłbym tak trochę wymieniać więcej takich dupereli ale nie o to chodzi. Jest ktoś kto się na tym zna? Mam szansę dostać zwrot pieniędzy za to auto?
    Pozdrawiam
    Rozumiem że to Twoje pierwsze auto, generalnie dobrze jest obejrzeć co się kupuje. Samochody używane tym bardziej kupowane w kraju, zaryzykuję stwierdzenie, na 99% są kręcone. tym się nie przejmuj. Stan techniczny, tu powinieneś był wykazać się większą uwagą, pytanie czy cena jest adekwatna do stanu auta? Nie wiem nie orientuję się po ile gt chodzą. Udało Ci się coś utargować przy kupnie? Chcesz oddać auto czy uzyskać od sprzedającego zwrot części kwoty?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

co sie tam stalo nie wiem, ale oddal 2500 ;d
    Standardowo - wymuszenie rozbójnicze jak na typowego dresa przystało.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Czarny Kocur Zobacz post
    Chcesz oddać auto czy uzyskać od sprzedającego zwrot części kwoty?
    Cyba się już nie dowiemy, bo autor ostatni raz był na forum dwa tygodnie temu.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar FunBoy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Suzuki Swift (tymczasowo)

Domyślnie

Hmm tak to jest kupować w ciemno od nieznajomych bez sprawdzenia w warsztacie (lub najlepiej serwisie) gdzie mechanicy/serwisanci nie sa kolegami sprzedającego

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Czarny Kocur
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 8V, Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Domyślnie

Z tym sprawdzaniem w serwisach..co autoryzowany serwis może powiedzieć o kilkunastoletnim sprowadzonym ( najczęściej ) aucie.. zakładam że nic co napawało by przyszłego właściciela optymizmem

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Butch
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 159 SW 1.75 tbi, AR MiTo 1.4 TB 155 KM

Domyślnie

chociażby to że nie jest składakiem, albo że wyposażenie się zgadza z deklarowanym, potwierdzić przebieg. Zawsze coś pozytywnego się znajdzie.
    Aczkolwiek jak zobaczyłem we wczorajszym odcinku turbokamery i tam trafiają się matoły nie mający pojęcia o autach (Toyota)

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

Mysle, że taki typowy Seba ma to gdzies wyznajac zasade morda nie szklanka, uwierz znam tego typu ludzi
    Wypraszam sobie

A na serio, sam zaczynam rozglądać się za 159 z 1.9 JTDm na pokładzie, ze świadomością że ideał to nie będzie i trzeba będzie te ,,parę" złociszy wpakować na dzień dobry, a jeżeli kupię przysłowiową ,,minę" to będę miał pretensje do siebie ze miałem oczy w ciemnej D ;P