Zazwyczaj nie.
Mam dwa czyste i sprawne (sprawdzone) przepływomierze. Prawie nowe. Mogę pożyczyć. Jak się coś zmieni, to bezzwrotnie.
To Delphi, nie Magnetti Marelli, ale pewnie wszystko jedno.
Mają inne zasilanie wtrysku paliwa, wiem… Steruje tylko code, reszta to nawet nie jest sterowanie, raczej rozdzielanie zasilania na osprzęt i filtrowanie informacji, komunikacja. ECU wszystkim zawiaduje… MCSF wrócił w tempie przyspieszonym, nim dotarłam do laptopa. Rozprogramowało szyby. Chyba ECU zresetowało p.a. z jakiegoś powodu. Padł mi kolejny interfejs na CAN, był b. gorący, przy drugim użyciu. Podczas próby połączenia wyzerowało wyświetlacz klimatronika i koniec – urządzenie nieznane, zepsute.
Czy OBDlinkSX da się przerobić na taki do CAN? Bo tylko ten działa sprawnie latami w moim samochodzie.
Zostawiłam samochód, mam odebrać o 14. Nie ma potrzeby tam siedzieć. Tylko, że raczej nic z tego nie będzie. Ten ponoć wizualnie wygląda gorzej, ale sprzedawca zapewniał, że jeździł do końca. Mój też jeździ. Mówi, że jak ten nie da rady, to tylko regenerowany albo nowy, ale to koszta. Więc pomilczeliśmy sobie chwilę. Sprawdzi, nie zadziała, to odzyska pieniądze, które zainwestował, tyle. Nikt nie sprawdzał tego BC, a przecież wychodzi napięcie poprzez pin19.
Dzwoniłam przed chwilą pod Poznań. Jeśli przyjadę sprawdzą mój i naprawią, jeśli stwierdzą w nim usterkę. Albo podstawią naprawiony, by sprawdzić. Jeśli nic się nie zmieni, to zapłacę tylko za kodowanie i będę wiedzieć na 100%, że to nie BC. Kodowanie 400PLN. Ci mówią, że trzeba wszystko kodować, że mam szczęście, bo z tego można zrobić kopię i nie trzeba przekładać żadnych elementów. Pytałam, czy to eeprom się kopiuje, ale mówi, że nie.
- Tak, więc błędne koło, a może za mało poczytałam.
- w ASO cena podobna, ale pewnie nie będę mogła nie wziąć, jak go już zaprogramują. Sprawdzić nie sprawdzą.
- raczej szykuję się na podróż pod Poznań... w złym nastroju...
Taki, znalazłam w kwestii lamp. Tylko, że tylko lamp, a reszta nie wiadomo co to są i za co odpowiadają. W ogóle, tylko takie materiały znalazłam, o kodowaniu kluczy w sumie. O ładowaniu nic nie znalazłam. Poszukam może jeszcze o kodowaniu i kopiowaniu, ale raczej nie ma w sieci materiałów.
code.zip