Dzięki za info
A odnośnie auta z ogłoszenia, na razie dowiedziałem się tyle, że auto nie jest jeszcze opłacone, wiec cena 13 600 + opłaty za 2.0 TS z 2001 roku wydaje się chyba trochę wysoka, czy nie?
Dzięki za info
A odnośnie auta z ogłoszenia, na razie dowiedziałem się tyle, że auto nie jest jeszcze opłacone, wiec cena 13 600 + opłaty za 2.0 TS z 2001 roku wydaje się chyba trochę wysoka, czy nie?
Ostatnio edytowane przez marcinZG ; 26-07-2015 o 16:08
Ja tam bym bral JTSa wczoraj zrobilem trase na autostradzie Toruń - Sopot. 180 km w 80 minut no dobra 85. Szkoda ze ma te jedyne 166 koni bo jednak przydaloby sie tak z 250 :-) Brak mocy sie objawial przy tych 210km. Cos tam szlo ale ledwo ledwo :-) spalanie na kompie 10.5 a naprawde nie schodzilem ponizej 150km/h.
13tyś za GTV z 2001 nie dalbym, jeszcze mozesz tutaj pokazac nam ogloszenie to mozemy go wizualnie ocenic
Link do ogłoszenia jest na końcu pierwszego postu. Z opłatami wyjdzie prawie 15...![]()
Jeżeli TUV jest orginalny na 100% to śmiało możesz brać (14 letnie auto dostaje "przegląd" na 2 lata w Niemczech to musi być w bardzo dobrej kondycji). Oczywiście odpowiednie oględziny na miejscu też muszą być.
AR 146 1.4 BOXER, AR 147TI 1.6 TS, AR 166 3.0 V6
Ja osobiście uważam że takiej Alfy nie warto kupować z innym silnikiem niż V6 powód? V6 ma potencjał na klasykaa jak dużo pali to można mniej nią jeździć i tyle
wszystkie ślady na niebie i ziemi mówią, wołają krzyczą że Ts-y i Jts-y się psują i są nietrwale, więc w tym MOŻE BYĆ ziarno prawdy na litość boską
po co ładować się w problemy
jak widzę kogoś kto pisze że jts jest dobry to mnie skręca, nie wiem czy ci posiadacze jts-ów to wiedzą, ale a aucie z normalnym silnikiem nie trzeba się martwić o topiące panewki, nagar itp.
- - - Updated - - -
JEDYNIE Alfie GT jestem w stanie przebaczyć tego JTS-a bo jest najpiękniejszym autem jakie istnieje
- - - Updated - - -
Chociaż też nie jestem do końca przekonany z tą GT w Jtsie, bo to tak jakby mieć pijącą, palącą, biorącą narkotyki i znęcającą się nademną kochankę przy której się trwa bo ma twarz anioła i jest piękna, a gdy się będzie koło niej skakać i ją pieścić to może nawet da :p
Przyznać należy, że TS (nie wiem jak JTS ale podejrzewam, że podobnie) jest silnikiem bardziej obsługowym niż inne dostępne na rynku. Ale z drugiej strony czy zrobienie raz na rozrząd dodatkowej wymiany wariatora jest takim obciążeniem? Ja dla swojego własnego spokoju przy okazji wymiany innej części wymieniłem też panewki korbowodowe i jeżdżę już z pełnym spokojem (odpukać). A jako ciekawostkę dodam, że po przejechanych 145 tys. wspomniane panewki wcale źle nie wyglądały, wg mechaników tylko jedna para wyglądała słabiej, a i tak przejechałaby jeszcze z 50 tys.
A jednak brzmienie i moc 2.0 TS jest naprawdę zachęcająca. Reasumując - doświadczenie mam z tym silnikiem dość krótkie, ale po kilku inwestycjach na razie silnik służy mi dobrze i daje dużo frajdy.
Co prawda nie w Gtv ale, przypuszczam że podobnie będzie, bo z masą się nie wygra - z całym szacunkiem i uwielbieniem V6 niestety jest to ciężki agregat i w znacznej części położony przed przednią osią, co się potrafi dawać we znaki w ciasnych zakrętach wyjeżdżaniem przodu i nurkowaniem przy hamowaniu czy bujnięciem za progiem zwalniającym (przy standardowym zawieszeniu), gdzie takie samo auto z TSem znacznie fajniej się prowadzi. Mówię o 156tkach, ale można to chyba i na Gtv przenieść. Więc V6 raczej do granturismoa TS do bardziej "gokartowych" doznań.
Dobrze utrzymany TS czy JTS długo posłuży, niestety nigdy nie wiadomo jak użytkował wóz poprzedni właściciel. Dobry olej , wymieniać wszystko tak jak koledzy radzą na forum (świece chociażby są tu idelanym przykladem - NGK za 500zł platynówki z którymi się nic ale to kompletnie nic nie dzieje albo szajsowaty zamiennik i murowana nie równa praca silnika i falowanie) i idealny weekend cruiser. TS/JTS ma wystarczającą moc żeby cieszyć się jazdą a jednak serwis sporo tańszy nie wspominając o spalaniu. Z 2 strony Busso z dobrym wydechemale to już inny poziom finansowy - wybór należy do Ciebie.
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla