Z kolektorów w 2.4 i przedliftowych 1.9 (bliźniaczy kolektor do tego z 2.4) klapy się nie urywają. Ale ponowny montaż kolektora z klapami, który wytrzyma 50 czy 80 kkm to duża rozrzutność.
Z kolektorów w 2.4 i przedliftowych 1.9 (bliźniaczy kolektor do tego z 2.4) klapy się nie urywają. Ale ponowny montaż kolektora z klapami, który wytrzyma 50 czy 80 kkm to duża rozrzutność.
Skoro ten wytrzymał ponad 100 a może i więcej, to dlaczego nowy ma wytrzymać 50 tys. ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Domin montuj i już przecież to twoje auto
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Przecież go do gablotki za szybkę nie włożę. Z przyjemnością wstąpię do elitarnego klubu posiadaczy nowych sprawnych kolektorów, choć tak cieżko to niektórym zrozumieć
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW
Panowie,
Czy w 159 1.9 8v jest sens czyścić kolektor skoro nie ma klap wirowych?
jest sens i to bardzo, jezeli nigdy nie był czyszczony to EGR juz sie postarał o to ze lepiej wyczyscic![]()
Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW
dzis wyczyscilem w 16v i zszedl bez problemu, natomiast w 8v nie moge go zdjac, nie wiem dlaczego, ale jak zdejme pompe od rozrzadu, to od strony pompy kolektor nie zejdzie, bo jest tak jakby schowany w bloku silnika i nie da sie go wyciagnac, trzebaby wszystkie szpilki wykrecac, ktos mi podpowie jak go wyciagnac?
dominiq skoro wiesz wszystko to po co zadajesz zbedne pytania na forum?Rob po swojemu tylko nie placz pozniej. No oczywisie polowa z nas nie widziala by skutkow nieszczelnosci na kolektorze tylko ja jakos po 6 tys od regeneracji zauwazylem. Nie chcesz poprawiac fabryki to wymieniaj kolektor co 70 tys dla bezpieczenstwa
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html