pod kierownicą
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Napisz coś jeszcze w jakich warunkach padło zasilanie w w Ics. Jak sprawdzisz wszystkie Bezpieczniki i dalej nic się nie poprawi to prawdopodobnie radioodtwarzacz padł. Problem jaki widać na Twoich zdjęciach pojawia się gdy radioodtwarzacz nie ma zasilania. Ewentualnie jeśli wcześniej rozbierales Ics to możesz sprawdzić taśmę łącząca radio z jednostką sterująca.
HSF3Design
Projekty, prototypowanie, wydruki 3D
NOCTUO - filamenty do druku 3D
email: duzepuzzle@gmail.com
mam:
Auto projekt: AR166 3.0 CF2 '99 Blu Odissea
Daily: AR166 2.0 V6 TB '99 Aurora
na części:
AR166 3.0 CF3 '02 - srebrne
Wszystkie bezpieczniki sprawdzone i dalej ten sam efekt. Auto juz takie kupilem wiec nie znam jego historii. ICSa wyciagalem bo przeczytalem ze moze to byc wina bezpiecznika za radiem. W nastepny weekend sprawdze czy w puszcze bezpiecznikow jest wogóle przejscie w podanych przez Was bezpiecznikach
ja obstawiam to co chyzio pisze. Objaw jest identyczny przy braku zasilania modułu. Może to być przez bezpiecznik, uszkodzoną taśmę wewnątrz lub w skrajnym przypadku coś się zjarało. Bezpieczniki ponoć sprawdziłeś to ja bym teraz rozkręcił icka i zobaczył czy taśmy i druk jest ok.
Nie poddam sie tak łatwo bede walczył dalej ale jestem tylko w weekendy w domu tak wiec licze na kolejne podpowiedzi moze jakies foto bo jak czytam, ze jakas tasma czy cos gorszego to ja mam w tych sprawach dwie lewe rece. Jesli mozecie to najlepiej jakies foto. Dla zwyciezcy rozwiazania mojego problemu butelka pysznego rosso z Italii he he![]()
Zobacz sobie budowę icka choćby z instrukcji wyciągania, rozkręcania icka, albo montażu aux to zakumasz o co chodzi. Icek składa się z segmentów poziomych które połączone są taśmami. Jak otworzysz to zrozumiesz. One mogły się poluzować. Jeżeli rozkręcisz, sprawdzisz wszystkie taśmy i nadal nic to czeka Cię wymiana. Niestety. Choć jak się tak zastanowię to w zasadzie na Twój problem zawsze pomagały bezpieczniki albo poprawienie styków wewnątrz![]()
jak to wyglada to juz wiem bo "icka" wyciągałem tylko przerwa na tasmie moze byc w kazdym miejscu a jak to fachowo sprawdzic to ja juz sie nie znam. Jak pisałem zaczne od sprawdzenia przejscia pradu w bezpiecznikach jak to nie pomoze to sie wkurze bo ICS jest z telefonem a cena uzywki ojojojoj
Tak samo sprawdzisz, przestrzel miernikiem. Ale najczęściej problem tkwi w źle włożonej taśmie w gniazdo.
za używkę 100 zł wiec nie panikuj![]()