Tak, DSP zaczęło działać (menu DSP i ustawienia). A podpiąłem tylko sam procek bez głośników.
Tak, DSP zaczęło działać (menu DSP i ustawienia). A podpiąłem tylko sam procek bez głośników.
A gdybym ci podesłał moja wiazke sprawdzisz czy działa? Sama od dsp. Poddalem się. Albo coś źle zrobiłem, albo wiązka jest w jakiś sposób naruszona. Komunikacyjny czyli zielony i czarny z czarnej kostki wpialem czarny w pin 14 i zielony w pin 1 nic więcej. Do tego nawet głośniki podłączyłem... Żółte ISO też wpiete... Co mogę zrobić jeszcze.?
Przestrzel kable miernikiem. Poza tym jaką masz gwarancję że sprawne dsp kupiłeś? Ja u siebie nic nie sprawdzę bo po pierwsze musiałbym piny przy ICSie przeplatać a po drugie mój procek ma przerobione złącze na d-sub. Tak więc ani z jednej ani z drugiej nasze wiązki pasować nie będą![]()
Dziwna sprawa, ze sama czarna kostkee podpiales i zaczelo dzialac.. skoro Darkowi przestaje smigac opcja dsp po odlaczeniu jednej z wtyyczek to samo gosc ktory kupil ode mnie alfe mowil... Wiec jak to ma zaczac dzialac ? Bo sprawdzilem wdg schematu podlaczam chyba dobrze i lipa totalna...
A ja mam pociągnięte same kable z czarnej kości i kostki ISO do DSP +zasilanie/masa (nie mam fabrycznej wiązki) i pojawia mi się menu ze sterowaniem. Dalej nie testowałem bo nie mam głośników ani wiązek pociągniętych do drzwi.
Potwierdzam slowa Kaca, jak biala kosc wyjalem to menu dsp tez zniknelo. Jak by nie patrzec Kaacu najlepiej bierz lutownice w reke i polutuj wtyczki od nowa, i zmien cala wiazke. To jest duza ilosc kabli zeby grzebac, chyba ze jestes dobry ze schematow to lecisz kazdy kabel po kolei
A białą co idzie? Głośniki? Ja po kolorach nie poznam bo ja nie mam fabrycznych wtyczek ani wiązki tylko wszystko na szynie d-sub.
Tak, z białej idą wyjścia na głośniki basowe tylne, tylne, jak i przednie.
A powiedz mi co zrobiłeś z kablami, które były już oryginalnie w kostce E60 czyli czarna od ICS ?
Bo jak sprawdzałem to 2x pin w/w czyli dokładnie pin nr 6 jak i nr 24 (wyżej źle napisałem) wyjąłem i włożyłem ten zielony jak i czarny cienki z czarnej kości DSP.
I co z wtyczką na głośniki z ICS ? Tak po prostu samo ją odcięło w sensie automatycznie ?
Ew. Któremuś z was mogę podesłać całą wiązkę z procesorem, żeby sprawdził czy u niego śmiga.
Z kolei Darku, wiązka jest mocno wybrakowana bo porównywałem, sprawdzałem, sam wiesz o co biega.
Więc chyba "Łatwo przyszło, Łatwo poszlo" za 40zł wiązka pewnie za kare.
Albo szukam dalej dziury w całym i może dam radę, albo inna wiązka - cała rzecz jasna.
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Tam jest na pewno wiecej niz tylko glosniki ( wtyczka biala ) z jednej strony widac ze sa kable do glosnikow, z drugiej strony wtycski byly chyba 2-3 kable od czegos innego