a nie poruszałeś czasem kablami od serwomechanizmu od klap wirowych? Może jakaś nieszczelność w rurze? Może ciśnienie gubi?
a nie poruszałeś czasem kablami od serwomechanizmu od klap wirowych? Może jakaś nieszczelność w rurze? Może ciśnienie gubi?
Powiem Ci szczerze ze nawet nie wiem gdzie jest ten serwomechanizm. Jak patrzysz na silnik idzie taka gruba rura od intercoloera po prawej stronie, mysle ze cos z nią jest nie tak, bo jak dzisiaj stala u blacharza to opaska przy pokrywie sinika od tej rury była poluzowana, cała latała.
Dokładnie ta opaska jest luźna (przynajmniej tak mi sie wydaje, ze to może byc przyczyna zapalania sie checka) :
![]()
Ostatnio edytowane przez Sidu ; 12-10-2015 o 21:34
Nie wiem czy to trolling jakiś czy ki pieron? Zaryzykuje, OCZYWIŚCIE ŻE MA BYĆ DOBRZE SKRĘCONA!!! Lewe powietrze dostaje. Skręć to o ile masz na śrubę MOCNO ale z wyczuciem żebyś nie przeciął rury!
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Dlatego na poczatku mowilem zeby wsadzil glowe pod mache i sluchal gwizdow, syczenia xD ale fakt zle to ujalem oczywiscie chodzi o cisnienie powietrza ktore ucieka a nie zasysa.
Żaden troling tylko janawet nie zdążyłem tego sprawdzić bo rozwaliłem, zobaczyłem dopiero u blacharza. Odbiorę od matejki i przykrece tą opaskę. Moze poluzowała sie przy wypadku - zobaczymy
Dlatego na poczatku mowilem zeby wsadzil glowe pod mache i sluchal gwizdow, syczenia xD ale fakt zle to ujalem oczywiscie chodzi o cisnienie powietrza ktore ucieka a nie zasysa.
Sory za spam cos telefon mi swiruje