Hmm Gtv 3.0 kompresor 300 KM? Lubię to![]()
Hmm Gtv 3.0 kompresor 300 KM? Lubię to![]()
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126
Kolo 300 znajdziesz się i bez kompresora. Tomek Twardowski z kompresorem ma 370KM
370...? Toż to potwór jest...
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126
Mmax, zawsze możesz włożyć AM Super od Autodelty. Rozwiercony do 3700 ccm, kompresor Rotrex i 400 koniCoś koło 7000 funtów taka przyjemność kosztuje. Dołożysz jeszcze trójkę na napęd 4x4 i masz bomba Gtv
Wymodź tak swojego Huyndaia, będziesz miał jedyne Coupe tego rodzaju w PL![]()
W coupe? Strata pieniędzy[emoji14]
Junak 126
Ja kupiłem swoją Gtv za 1800 zł.... silnik do remontu...
Zrobiłem silnik, zawieszenie, turbo, hamulce, i jeszcze kupę elektroniki....
Została mi tylko kosmetyka.... nowe fotele oraz zegary dodatkowe.... ciśnienie doładowania, temp oleju oraz ciśnienie oleju.... to tak dla bezpieczeństwa...
od remontu zrobiłem 40 tys km.... i tylko raz mnie zawiódł przekaźnik....
Maras ty coś piłeś czy poważnie to napisałeś ? O.o
Proszę powiedz, że się mylę i nie napisałeś, że tylny napęd nie radzi sobie z mocami powyżej 200 ps a przedni to lepiej takie moce ogarnia...
- - - Updated - - -
Ja moje TB kupiłem, a raczej zamieniłem za 156O tym ile kasy wydałem na doprowadzenie tego silnika do odpowiedniego stanu i na dodatki typu Q2, większe heble, elektryka, plasticzki i inne duperele już nawet boje się myśleć... Tak samo jak wole nie myśleć ile kasy jeszcze trzeba by wydać żeby wóz był blisko ideału, niemniej jedynie 800 sztuk TB ph2 mobilizuje mnie żeby nie zaparkować GTV w Wiśle
Dlatego też nie wyobrażam sobie zrobić tym autem teraz 40k km, wielki szacun wiec za te kilometry
- - - Updated - - -
Tak przy okazji tej wypowiedzi ciekawi mnie skąd się bierze mit V6 TB jako potwora "killującego" wszystkie inne auta na drodze? Muszę się przyznać, że sam miałem takie oczekiwania, które prawie zaprowadziły mnie do stanu przewlekłej depresji... Niemniej turbo busso nie należy do rodzaju ulicznego steet fightera a raczej jako autostradowy dupowóz![]()
Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?
Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html
Jeżeli pijesz do mnie, to źle trafiłeś. Jak widzisz preferuję TSa nad wolnossące V6, a TB mnie kręci właśnie ze względu na turbo - elastyka w trasie. Wiem, że w wolnossącym V6 więcej jej niż w TS, ale V6 bez turbo jakoś mnie totalnie nie kręcą. Osiągi to drugorzędna sprawa. Lubię wolną turystykę i podziwianie widoków![]()
Ja też. Lubię też posłuchać dobrej orkiestry, gdy podziwiam widoki ;)
Oj Maras trochę zaszalal, nie bijmy panny piany ;)
[QUOTE=LIGAR;1708360]Maras ty coś piłeś czy poważnie to napisałeś ? O.o
Proszę powiedz, że się mylę i nie napisałeś, że tylny napęd nie radzi sobie z mocami powyżej 200 ps a przedni to lepiej takie moce ogarnia...
- - - Update
Tak przyznam się ja tak napisałem i byłem pod wpływem pełnoliściastej herbaty..Tylny napęd dla mnie nie ogarnia tak wysokich mocy tak jak bym to ja chciał.Przykład Dodge Viper i wiele innych fajnych aut amerykańskich. Ja nigdzie nie napisałem że przedni napęd lepiej takie moce ogarnia ,ale sprostuję i szczeże powiem tak co by tu atmosfery nie podgrzewać ,gdybym miał wybór w gtv między napędem przód a tył wybrał bym tył ,ale gdy doszedł by trzeci wariant czyli napęd na wszystkie koła bezapelacyjnie wybieram ten ostatni.Dla mnie jeżeli ma być wyczyn ścigawki itd tylko napęd na 4 koła wchodzi w grę a i do normalnej jazdy lepszy ,ale nie tak efektowny jak tylnonapędowy, a że gtv na tor się nie nadaje to wszyscy wiedzą chyba ,że jeżdzisz dla zabawy i swojej przyjemności .Teraz idę parzyć rytualnie herbatę ,więc nie bić piany bo wyleje.![]()
Ostatnio edytowane przez maras37 ; 17-10-2015 o 18:45