Jeżeli masz 1.9 JTD 16V to mechanik cię przeklnie jak będzie kolektor dolotowy wyciągał. Robiłem u siebie. Wszystko idzie dobrze do momentu wyjęcia, kiedy od strony pompy klinuje się o mocowanie pompy, koszmar.
Jeżeli masz 1.9 JTD 16V to mechanik cię przeklnie jak będzie kolektor dolotowy wyciągał. Robiłem u siebie. Wszystko idzie dobrze do momentu wyjęcia, kiedy od strony pompy klinuje się o mocowanie pompy, koszmar.
Już raz wyciągałNie było problemów.
Zróbcie jakieś sensowne logi. Bo kolega, który założył temat zrobił logi z odpiętą przepływką, a na wykresie są zmierzone wartości przepływki...
Obroty
Zmierzone ciśnienie doładowania
Oczekiwane ciśnienie doładowania
Zmierzona masa powietrza
Oczekiwana masa powietrza
Wysterowanie overboost
Dawka paliwa
Oczekiwana dawka paliwa
I nie wiem, wrzućcie excela, bo z takiego screenshota to nic nie widać.
Z racji tego ze tamat dalej jest nierozwiązany wrzucam kolejne info:
wymieniona turbina- brak poprawy
wymieniony jeden wtryskiwacz- brak poprawy
ogólnie auto nadal dymi choć po wymianie lejącego wtryskiwacza jest lekka poprawa, ale nadal jest dziura w mocy pomiędzy 1.5 tys. a 2.3 tys obrotów.
Dziś zrobiłem jeszcze jeden wykres podczas jazdy, dziwne wartości podaje przepłaywka, była już raz wymieniana jest założony oryginał boscha.
ktoś ma jakieś pomysły? bo jestem bliski samobójstwa...
Link do logów:
https://drive.google.com/file/d/0B59L6Q_BRAbnd0p4UlhBeE93OEE/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B59...ew?usp=sharing
Ostatnio edytowane przez marekalfa ; 12-11-2015 o 17:33
Kolego a sprawdzałeś mapę wtryskową u kogoś? Być może jakiś pseudo tuner tak ustawił, że se dymi![]()
nie sprawdzałem, komputer był wymieniany i z tego co wiem wgrana jest oryginalna seryjna mapa do tego silnika ale nie bardzo wiem jak to zweryfikować. Ktoś poleci kogoś w okolicach Krakowa?
a i dzisiaj sprawdzałem rurę IC- Turbo na 100% jest cała.
Ostatnio edytowane przez marekalfa ; 12-11-2015 o 17:34
@sdero (conmir.pl)
Dzięki chyba się do nich zgłoszę. Bo na własną rękę to już mam chyba dość![]()
rozwiązałeś ten problem?
bardzo jestem ciekaw co to było.....szkoda,ze zakładając watek go nie kończycie...