Ile oleju "wchodzi" do 159'tki 1.9 Jtdm 16v ?
troche mniej niz 5 litrow...
Według danych "katalogowych" 4,6 litra. U mnie po płukance i spuszczeniu oleju do końca po zalaniu 4 litrów jest mniej więcej 1/3 -1/2 stanu. Specol + archoil 9100 to dobry zestaw. Na pewno lepszy niż 99% tego co oferuje rynek w postaci samego oleju.
Dziś zalałem MILLERS OILS XF LONGLIFE C2 5W30 wcześniej był Motul Xclean 5W30 Fe. Przed zmianą zastosowałem płukankę Milersa wlałem 250ml do starego oleju i pochodził tak na luzie ok 20minut zgodnie z instrukcją. Korek był oczywiście z dospawaną nakrętką ale poszedł bez problemów. Filtr według katalogu knechta miał być z "dziubkiem" bo 1,9 150km z połowy 2008r, moja przezorność jednak nie zawiodła bo okazało się, że jest wersja mniejsza bez dziubka. Filtr zastosowałem Knechta. Stary olej zlany do beczki mechanik stwierdził, że było go dziwnie mało (więc trudno potwierdzić stan faktyczny). Poziom na bagnecie rano był ok. 1/3, zaraz po zatrzymaniu na skraju minimum, a na wyświetlaczu 2 kreski. Nowego oleju mechanik wlał 4,2l, ale po przejechaniu 50 kilometrów okazało się, że jest go ponad max na bagnecie, wyświetlacz też max. Odciągnąłem jakieś 0.8l strzykawką i jest 3/4 na bagnecie, ale na wyświetlaczu 2 kreski (wyświetlacz chyba szwankuje) . Ciekawostka mimo płukanki olej odciągnięty po przejechaniu ok 50km jest prawie czarny, trochę to chyba dziwne, że tak szybko ściemniał (przebieg 222000km)
ja po przejechaniu 10 km miałem czarny olej na bagnecie, ale jak weźmiesz na palec i rozetrzesz to robi się przezroczysty.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Czy to możliwe, że wszystko nie ściekło chociaż samochód był na podnośniku odkręcanie korka trochę trwało i leciało 3 strużkami, potem jeszcze trochę poleciało i druga porcja z filtra czyli raczej wszystko ściekło. Pablo samochód był wcześniej zalewany motulem u Ciebie przez poprzedniego właściciela. Nadmiar oleju w przeźroczystej butelce był ciemny i pod światło mało przejrzysty na palcach oczywiście przejrzysty. Zastanawia mnie jeszcze ten wyświetlacz bo teraz jeszcze raz spojrzałem na bagnet i po 2 godzinach postoju jest prawie max., a wskaźnik pokazuje 2 kreski, a przed zlaniem nadwyżki (czyli ok 0.8 l oleju) pokazywał max czyli wszystkie kreski, trochę to dziwne? Odnośnie czystości oleju to pewnie po takim przebiegu jedna płukanka to prawie nic. Może coś nie tak jest z bagnetem choć wygląd na ok, ale może nie od tego wozu.
Ostatnio edytowane przez maroz ; 07-12-2015 o 21:00
Profilaktycznie zmierzyłem długość bagnetu od końcówki tej metalowej (czyli miejsca gdzie rozpoczyna się spirala) tulejki przy uchwycie do końca wynosi 51cm może ktoś da dla porównania . Sprawdziłem jeszcze raz wskaźnik i mam 3 kreski. Także mam niepokój z tą ilością nowego oleju bo w bańce zostało 0.7l odciągnąłem 0.8l czyli wlałem 3,5l. Czy to możliwe że 1l został starego?