Panowie jest sprawa...
masło pod korkiem wlewu oleju i temperatura na zegarze jakieś 70 stopni. jak wyłacze dmuchawy grzanie to idzie do góry troszke ale rzadko do 90. Czy to może być walniety termostat?
Panowie jest sprawa...
masło pod korkiem wlewu oleju i temperatura na zegarze jakieś 70 stopni. jak wyłacze dmuchawy grzanie to idzie do góry troszke ale rzadko do 90. Czy to może być walniety termostat?
Mam podobnie. Trzymając auto na 1.8k obrotów wskaźnik pokazuje 70 stopni. W przypadku jazdy na 2-4k obrotów temperatura 78-90.
Przy ostatniej trasie do Częstochowy ok. 140 km jadąc ekonomicznie 100km/h na 5; grzanie między 78-82.
Tak czy inaczej obstawiam, że jest do wymiany. Ktoś coś wie więcej na ten temat ?
termostat, miałem podobnie wymieniłem czujnik bo myślałem ze to będzie tym ale zmieniłem termostat i było po kłopocietroche zabawy przy tym jednak jest
![]()
Dzisiaj sobie tak poobserwowałem to jest to mniej weicej tak.
odpaliłem z zimnego i czekałem az się bedzie grzał. gdzieś jak minęło 70 stopni to termostat zaczął się rozwierać a powinien przy 90? czyli co? nie trzyma on temperatury?
i pożniej już tak się temp utrzymywała mniej wicej 60 stopni?
Panowie jaki termostat ewentualnie kupić jakiej firmy ceny różne firmy też. Czy po prostu pierwszy lepszy?
Dzięki