ale przy odpalaniu może być duży skok napięcia...obstawiałbym aku
ale przy odpalaniu może być duży skok napięcia...obstawiałbym aku
Ja miałem coś podobnego u siebie w 147 przy odpalaniu błąd bas asr i coś jeszcze przez kilka sekund wymiana acu na prawidłowy rozwiązało problem
Ok - dzięki za info. Zmienię w takim razie aku
Miałem to samo. Obstawiałem wilgoć, ale przy okazji innego "problemu" wymieniłem aku. Po wymianie ani razu komunikat już się nie powtórzył.
Na aku wskazuje jeszcze jeden element -> kiedy auto postoi przez noc, centralka nie widzi pilota. Zaskakuje dopiero po przekręceniu kluczyka (i od wtedy do końca dnia działa). To coś ciekawe, bo aku podaje ponad 12V, więc teoretycznie ma wystarczające napięcie. Ale zmienię aku i dam znać, czy udało się rozwiązać sprawę.
Odświeżam temat.
U mnie problem występuje jak np. włączę zapłon (włożę pilota w centralkę) i nie odpalę samochodu od razu, tylko poczekam kilkanaście sekund- ze dwa razy mi się zdarzyło w ostatnim czasie. Samochód kręci dłużej kilka razy, wkońcu odpala i wyskakuje błąd ABS na chwilę. Druga sytuacja: gaszę auto, zostaję w aucie( np. czekam na żonę), włączam zapłon...w celu słuchania muzyki. Po paru minutach chcę odpalić i też kręci kilka razy, odpala i błąd ABS.
Sprawdzali mi akumulator, ponoć jest ok.
Podpowiedzcie co to może być?
No raczej to wina słabego akumulatora. Można też przejrzeć przewody masowe i przynajmniej wyczyścić rozrusznik.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ja miałem podobnie i uwaga...
wygląda na to, że wczoraj padł mi alternator :/
kontrolka akumulatora wyświetla się na ekranie obok liczników :/
W 2.4 demontaż alternatora to 50% szans na grubszą robotę![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10