Nie mam dpf ani egr i nie dolewam oleju...też jeżdzę głownie w trasie ok 3-4 tys km na miesiąc. Moim zdaniem to nie jest normalne, że tyle dolewasz.
Nie mam dpf ani egr i nie dolewam oleju...też jeżdzę głownie w trasie ok 3-4 tys km na miesiąc. Moim zdaniem to nie jest normalne, że tyle dolewasz.
No coś musisz mieć na rzeczy. U mnie 215 tysięcy właśnie stuka, zawsze leje porządny olej i wymieniam go co góra 12 tysięcy kilometrów. Ubytków nigdy nie zanotowałem. Zakopcenie/ zapocenie koło turbo to norma w 8v.
To jest właśnie kolejny mit![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Żaden mit,autopsja. Szwagier już ponad 20 lat prowadzi mechanikę pojazdową. Miał kilka przypadków, że w silnikach z dużym przebiegiem po zastosowaniu płukanki silnik wręcz zaczął pić olej. Szwagier twierdzi, że płukanka może (nie musi) usunąć nagar uszczelniający pierścienie tłokowe i zaczyna się problem z zużyciem oleju.Koledze, który ma problem, na razie małym zużyciem oleju, odradzał bym na wszelki wypadek płukankę.
Tak jak nie którzy piszą te silniki nie wykazują ubytku oleju tylko nadmiar poprzez rozrzedzenie paliwem w czasie wypalania DPF. U mnie się to potwierdza i nigdy nie dolewałem oleju. Jeżeli turbina by wyciągała olej to raz dwa wykaże ci problem z DPF i w następstwie zadymi na zewnątrz. Raczej wycieki, których nie dostrzegasz... Mechanik zapewne zwróci uwagę na uszczelkę głowicy czy pokrywę obudowy rozrządu...
Tutaj masz podobny wątek, z tym, że oleju gram więcej ubywa, nie wiem na czym sprawa stanęła ale może czegoś się dowiesz:
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...u_jtdm_8v.html