CAMtieCar mam.
kombinuje z oprogramowaniem z EXAMINERA. aby on wykrywał ten interfejs jako głowice . rozmawiałem z informatykiem i twierdzi że się da( w BMw inpla/DIS wykrywa zwykły interfejs jako głowice
CAMtieCar mam.
kombinuje z oprogramowaniem z EXAMINERA. aby on wykrywał ten interfejs jako głowice . rozmawiałem z informatykiem i twierdzi że się da( w BMw inpla/DIS wykrywa zwykły interfejs jako głowice
niestety mnie się nie udało podłączyć interfejsy i uruchomić examinera , wtedy jeszcze na windows 98, ale trzymam kciuki za powodzenie operacji... zrobiłem testy na stacji roboczej z alfaOBD z tymi dwoma interfejsami WiFi... wszystkie operacje, diagnozy, zapis logów, monitoring wykonywały się bez problemu z kablem żóltym i bez niego, oprócz Proxy Alignment z powodu błędu generic z radiem... bardziej stabilnym interfejsem był interfejs iCar... p.s. szkoda, że ten interfejs iCar nie występuje w wersji z bezpośrednio podłączonymi wyprowadzeniami 1, 9 , zamiast 6, 14... wtedy nie byłby potrzebny kabel Yellow...
Ostatnio edytowane przez euroscan ; 07-02-2016 o 10:41
ale wtedy nie połączył byś się z kolei z silnikiem , ABS oraz wspomaganiem. Tak czy siak wejścia trzeba przełączyć w jakikolwiek sposób . Można też zrobić przelotke i w niej umieścić mikroprzełacznik jeśli ktoś nie chce ingerować w obudowę interfejsu. W tym icar będzie na to bardzo mało miejsca aby to zrobić w środku,dodatkowo wyciąganie płytki wlutowanej obustronnym drukiem bezpośrednio w złącze grozi pourywaniem ścieżek więc jest spore ryzyko uszkodzenia
trza by było zastosować :
http://allegro.pl/przedluzacz-obd2-7...782087266.html
z tym interfejsem:
http://viaken.pl/pl/polski-elm327-v3-wifi-ford-mscan-hscan-euroscan-2016.html
ponieważ jest duża obudowa i łatwo było w nim pomieścić przełączniki.
euroscan niestety o ile każdy informatyk twierdzi że się da uruchomić EXAMINERA z interfejsem-to już nikomu się tego niechce zrobić, a ja na tyle to się nieznam na informatyce
Ostatnio edytowane przez monoholik ; 07-02-2016 o 12:04
Elmów na BT jest od groma , zwykły 327 v.1.4 BT zrobi ta samą sobotę co ten w/w a kosztuje 5 razy mniej a w obudowie też sporo miejsca. Teraz mówimy o fejsach WiFi, te małe ciężko przerabiać (chyba że ktoś ma zacięcie) więc trzeba kombinować z kablem
Ostatnio edytowane przez tx555 ; 07-02-2016 o 12:23
po co łaczyc multi z examinerem.
Bezsensowne posuniecie.
Skoro Muliecuscan oraz Alfa OBD mają te same funkcje co ww. Examiner.
i tak nie zrobicie Update centralek bo musicie miec wykupiona licencje Mopar
dziadzia82 Muliecuscan wcale niema tych samych funkcji/parametrów co EXAMINER. a co ważniejsze nawet błędy są inaczej tłumaczone!
W pracy mam examiner i naprawde niczym sie nie rózni.
U mnie współpracuje WITECH z Examinerem tyle ze on na siebie zarabia a prywatnie to raczej nigdy by mi sie nie zwrócił.
Dlatego dalej pozostaje iż ELM do zastosowan domowych jest w sam raz.
Ostatnio edytowane przez dziadzia82 ; 07-02-2016 o 15:00
w tym interfejsie od Vlakena jest dość dużo miejsca, dziwne że Vlaken nie dorobił przełącznika... za to w tym małym, ICar kompletnie nie ma miejsca, płytka jest między pinami...
dziadzia82 mam dostęp do I do oryginalnego MESa i EXAMINERA i mas już kilka razy wpienił nieprawidłowo tłumacząc błędy.
A co do przełączników trza zrobić projekt i dać do wykonania-chętni na zakup na pewno się znajdą