A powiedz mi ile sobie policzyli za robocizne? Świece wymieniałem ponad rok temu też u nich w ASO,a na tym oleju co teraz mam zrobiłem 8 tysięcy km. Niestety mimo wskazówek jaki olej ma być zalany (Selenia Star) chłopaki z ASO zalali Brere Selenia K. Co prawda 5W40, ale jakoś nie mam do niego zaufania.
Za robotę policzyli mi 900zł. Z tym, że u mnie wodzik się rozleciał i fragment wpadł do miski. Miskę trzeba było zdjąć i ponownie przykleić. Cena zawierała też wymianę oleju i filtra. Sam rozrząd myślę będzie mniej![]()
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Hej po wymianie nie ma już tego hałasu ? bo ja mam taki hałas coś jak piszesz ale już od 2 lat i głównie na zimnym silniku ale słyszałem że to norma w tym 2.2 JTS a rozrząd wymieniał poprzedni właściciel i autko jeździ okej. Więc nie wiem co ten hałas powoduje tam w okolicach rozrządu i tych pasków do osprzętu.
Hałas zniknął całkowicie, teraz jest ciszaU mnie na początku hałas też był tylko na zimnym, a po rozgrzaniu znikał. Sprawę trochę bagatelizowałem, bo wiedziałem od poprzedniego właściciela, że łańcuch był wymieniany. Jak odstawiłem do ASO to już na rozgrzanym lekko hałasował. Okazało się, że faktycznie łańcuch był wymieniany ale tylko ten mały, dolny (jak się okazało był też przestawiony o jeden ząbek)
Górny nie był ruszany i mocno się wyciągnął. Dodatkowo rozleciał się jeden wodzik. Być może u Ciebie jest podobnie, hałasuje któryś z łańcuchów lub wodzik nie domaga. Nigdy nie ma pewności co dokładnie było robione i jak, póki się samemu nie jarzy
P.S. Też słyszałem, że "ten typ tak ma" i trochę hałasuje. Jak się okazało nie ma![]()
Ostatnio edytowane przez koniu ; 26-02-2016 o 18:27
Miałem też padniętą czujke położenia wałka rozrządu i po jej wymianie to hałasowanie prawie całkiem ustało ale nadal jakieś delikatne występuje muszę zajrzeć w faktury co dokłądnie było wymienione przez poprzednika w tym rozrządzie, ale póki co wydaje mi sie że powinno tam być wszystko OK![]()