Jakiś pomysły na zamiennik pompy do 2.4 jtdm ?Chętnie dowiem się z czego da się przeszczepić
![]()
Jakiś pomysły na zamiennik pompy do 2.4 jtdm ?Chętnie dowiem się z czego da się przeszczepić
![]()
Kurde podejrzewam że jeśli o jtsa to musiał by widzieć. A ta 2,4 jest taka sama jak od 1,9jtd
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
Numer wg ePer jest inny.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Myślę, że tak naprawdę istotna jest kwestia mocowania , skoro do 1.9 jtdm pasuje z 1.6 hdi tylko kwestia obrócenia kolanek od węży, to najistotniejszą kwestią jest to by pasowały mocowania i koło , chyba że koło można podmienić na nasze w przypadku gdy dopasujemy pompę z innego auta.![]()
Ostatnio edytowane przez falko29 ; 20-03-2016 o 10:54
Witam Panowie!
W mojej 159 1.9 JTDm coś zaczyna się dziać ze wspomaganiem. Odzywa się przez chwilę na samym starcie, ale dodatkowo słychać takie "buczenie" (nie wiem czy to nazywacie gumowaniem), przy maksymalnym skręcie w lewo i tak samo w prawo. Dodatkowo czasami taki sam dźwięk jest wydobywa się przez chwilę jak trzeba ostrzej ruszyć przy lekko skręconych kołach. Dwa razy też miałem taką sytuację, że po takim ruszeniu ostrzejszym dźwięk ten pozostawał przez jakiś czas i nawet kiedy stałem na światłach z prostymi kołami to było słychać to buczenie, jednak po jakimś czasie poprzedzonym zgaszeniem auta i ponownym odpaleniu przeszło.
Pytanie czy to może być wina opisywanego w temacie zbiorniczka? Auto mam z października 2008 roku i nie wiem czy już może mieć wyeliminowany wadliwy zbiornik.
Jeśli jest gdzieś na to odpowiedź w temacie to z góry przepraszam, ale od wtorku przez tydzień muszę zrobić ok. 1500 km i to w odcinkach minimum 220 km na dzień, a w razie "W" muszę mieć czas na jakieś działanie z wymianą, a wątek ma ponad 140 stron, więc nie ma czasu na całe prześledzenie.
Zbiorniczki właśnie wymieniane były w roku 2008, wiec 99% masz poliftowy czyli z wyeliminowanym problemem przedliftowych.
"Każda" pompa jest taka sama. Kółko idzie przełożyć. Ale w moim przypadku nawet kółko było takie same.
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
Na zbiorniczku mam taką datę wybitą
teraz jeszcze jedno pytanie. Jaki to kolor płynu?Z racji tego, że faceci widzą tylko trzy kolory to zapytałem żony, pierwsze mówi "czerwony" ale jak jej opisałem o jaką zieleń mi chodzi to trochę zwątpiła. Na oko to wygląda podobnie jak coca cola, ale nie wiem czy to przerobiony czerwony, czy przerobiony zielony.
Może koledzy, którzy już to widzieli rozszyfrują kolor bo widzę, że mam poniżej minimum i muszę uzupełnić.