No dziwna sprawa , napisz coś więcej , który rocznik , przebieg , co ile olej i jaki? Kupiłeś nowy moduł przez Fap ?
No dziwna sprawa , napisz coś więcej , który rocznik , przebieg , co ile olej i jaki? Kupiłeś nowy moduł przez Fap ?
Rocznik auta 2010. Wg danych z serwisu moduł był zmieniony pierwszy raz w 2013 przy 110 kkm, wytrzymał niecałe 80kkm. Jak kupowałem zalany był Motulem xclean 5w30, wcześniej nie wiem. Teraz śmiga na xclean 10w40. Moduł kupowałem po znajomościach. W serwisie na dzień dobry powiedzieli 3800zł <shock>
A co jest nie tak? Nie pasuje, że używa Motul'a czy, że 10W (co moim zdaniem jest przesadą...)?
Pewnie chodziło o 5W40 x-clean
do MA leja albo 5W albo 0W,ciekawi mnie skad pomysl na 10w?proszenie sie o rychle problemy.
motul ok, sam leje, choc sa tez lepsze ale drozsze oleje
Oczywiscie 5w40, mój error. 10w40 chyba nawet nie ma.
Mam chyba niezbyt dobrą wiadomość . Zamówiłem sobie w ASO filtr modułu MA o nr 55238665 (numer od lat się nie zmienił) i dobrze ze go w sklepie obejrzałem a nie wziąłem w ciemno . Jak wiemy ten filtr który wyciągaliśmy z naszych MA można było wykręcić wyczyścić i wkręcić z powrotem -siatkę miał trwałą metalową więc praktycznie niezniszczalny . Niestety takich już nie ma w sprzedaży,ten filtr w obecnym wydaniu ma siatkę plastikową podobną do tej z filtra turbo tylko chyba nie aż tak drobną ale nie wróże mu jakiejś sporej trwałości. Ciekawi mnie skąd ta zmiana ,może się wycwanili żeby ten filtr był jednorazowego użytku i trzeba go będzie wymieniać zamiast czyścić?
Filtrowanie może mieć lepsze niż siatka metalowa. Co do trwałości to jednak nie turbina więc może plastik wytrzyma dłużej niż w śrubie turbo. Mnie martwi brak bypassa kiedy siatka się zapcha jeśli jest drobniejsza a przy wymianach książkowych i na zimno to całkiem realne.
Bo ja wiem, oglądałem jedną 1.4 170 kucy (trochę z ciekawości, bo to jednak nie mój target, a że akurat byłem przejazdem, to zajechałem bo kolor i wyposażenie było ciekawe). Produkcja końcówka 2012, polska dilerka, eksploatowany głownie w trasie serwisowany w ASO jak FAP wymaga czyli co 30kW każdym baz razie auto było po wymianie modułu MA przy przebiegu 62k. Domniemuję po dacie produkcji że był już pozmianowy. Jak widać nie ma reguły
![]()