Panie Mirku, a gdy podczas statycznego testu korekty lecą a dynamicznego się ładnie układają bliżej 0 poniżej 1 to tragedii nie ma?![]()
Panie Mirku, a gdy podczas statycznego testu korekty lecą a dynamicznego się ładnie układają bliżej 0 poniżej 1 to tragedii nie ma?![]()
Panowie a z czego może wynikać, że czasami korekty są idealne i silnik pracuje super a czasami bliskie 2.0 i silnik pracuje jak Ursus?
Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.
No właśnie nie, ale objawy te potrafią się nasilać/zmieniać kilka razy w ciągu jednej jazdy.
Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.
W czasie jazdy korekty wtryskiwaczy zmieniają się wraz z obciążeniem silnika. Przytkany wtryskiwacz będzie miał wtedy wyższą korektę dodatnią.
Klapy i EGR ogarnąłeś?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Tak, objawy te zaczęły się właśnie po usunięciu klap i EGR.
Proponuję Ci jedź do serwisu gdzie czyszczą układ paliwowy. Mnie ten zabieg bardzo pomógł
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Problem rozwiązany. Winnym okazała się luźna wtyczka na 5 wtrysku.
Ciekawe bo ja jak miałem problem na 3 wtyczce to był błąd. Gdzie ecu wyraźnie wskazał że 3 wtrysk nie działa
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Może wy na 5 już tego nie macie [emoji14] [emoji12]
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON