Witam wszystkich tak jak w temacie dostałem zestaw Qwarcu i potrzebuję wiedzieć jak przygotować lakier. Pozdrawiam![]()
Witam wszystkich tak jak w temacie dostałem zestaw Qwarcu i potrzebuję wiedzieć jak przygotować lakier. Pozdrawiam![]()
No co no, korekta lakieru: dokładne mycie, glinka, 4 gąbki 4 pasty, IPA i kładziesz kwarc![]()
Ok Thx pochwale się efektem jak skończę![]()
Glinka to raczej przed korekta lakieru. Taki mały szczegół xd
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105
Przecież napisał że glinka po dokładnym myciu. Po słowach korekta lakieru jest dwukropek![]()
To byl skrocony plan ramowy![]()
Jak przygotowac lakier, dowiesz sie na duzym popularnym forum o kosmetyce samochodowej. Kopalnia wiedzy
Tak sam będę i chce się do tego przygotować wiem że to nie takie proste i czaso chłonne dlatego pytam o dobre rady
- - - Updated - - -
Po całym myciu g linkowaniu itp planuje go jeszcze wypolerować całego i dopiero kłaść Kwarc
- - - Updated - - -
Napisałem tego posta tutaj też dlatego bo może już ktoś kładł Kwarc i ma jakieś doświadczenie z tym i mi może coś doradzi![]()
Mają tu ludzie doświadczenie, ale nikt ci go przez słowo pisane nie przekaże. Czytaj jak najwięcej, postaraj się ostrożnie zrobić podobnie a doświadczenie przyjdzie. Jedni łapią szybciej inni wolniej a niektórzy rzucają to w cholerę.
Z mojej strony (jednoetapowa korekta) już ci współczuje, jest co robić, na chleb nie chciałbym tym zarabiać
Powodzenia i dobrej zabawy.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...