Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Proszę o pomoc- auto nie odpala

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Mateusz145
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 145

Domyślnie Proszę o pomoc- auto nie odpala

Witam dziś jadąc z pracy do domu Alfą wyczówałem dziwne drgania coś jakby przerywało silnik nie pracował jak zawsze nie było płynności. Aczkolwiek bez większych problemów dojechałem do domu, następnie sprawdzałem bo już jakiś czas temu miałem to zrobić czujnik temperatury chodzi głównie o to , że nie załącza mi się wentylator chłodnicy aczkolwiek nigdy nie dopuszczałem do przegrzania się silnika... sprawdziłem wtyczkę za pomocą drutu sprawdziłem czy wentylator działa okazało sie , że działa (uszkodzony czujnik) po tym chciałem odpalić Alfę i... no właśnie rozrusznik kręci i to na tyle... bardzo proszę o pomoc co to może być czy to , że zrobiłem próbę wentylatora za pomocą kabla tzn drutu?? coś się zwarło?? nie mam m ożliwości sprawdzenia kompa... bezpieczniki sprawdzałem jest ok! przekazniki pod maską widziałem dwa wyglądają na ok tzn (nóżki nie są zaśniedziałe) ja osobiście podejrzewam pompe paliwa ale jako amator nie mechanik mogę się mylić dlatego też zwracam się do was i bardzo proszę o pomoc być może ktoś mógł mieć podobny problem z góry dziękuję pozdrawiam !! moje autko to Alfa Romeo 145 1.6 Boxer dziękuję!

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    seat ibiza

Domyślnie

po przekreceniu kluczyka powinienes slyszec pompke, w najlepszym wypadku padl regulator cisnienia paliwa, w najgorszym zlapalo panewke

Użytkownik Rowerzysta Avatar Arek1987
    Mieszka w
    PL-00
    Auto
    F..k new cars, I'm driving oldschool :)

Domyślnie

Cytat Napisał homel Zobacz post
    po przekreceniu kluczyka powinienes slyszec pompke, w najlepszym wypadku padl regulator cisnienia paliwa, w najgorszym zlapalo panewke
    Mistrzu a ja myślę ze to agregat lodówki sasiada teścia tego żula spod najbliższego sklepu.
    Nie masz pojęcia a piszesz, złapało panewke a skąd taki denny z d.. pomysł ?

A teraz do tematu, świeci się marchewka lub code ?
    Sprawdż przekażniki przy aku, poszukaj tego od pompy i podaj bezposrednio 12v na pompę i słuchaj czy ruszyła
    Ostatnio edytowane przez Arek1987 ; 28-05-2016 o 00:54

Mieszka w
    CT
    Auto
    Alfa Romeo 145 Boxter

Domyślnie

Przyczyn może być wiele. Ja nie dawno miałem podobny problem. Sprawdź tak jak kolega pisze wyżej najpierw pompkę paliwa. Potem ewentualnie czy wtryski podają paliwo. Czy jest iskra na świecach. Ja nawet dobrałem się do czujnika położenia wału. O dziwo było na nim mnóstwo syfu. Zdejmij filtr powietrza i psiknij Plakiem i zobacz czy odpali.
    Ale zacznij od pompy paliwa.

Użytkownik Romeo Avatar alfasound_mania
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 155 1.8 8V;Alfa Romeo GT 1.9 JTD;Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Domyślnie

A bezpiecznik od pompy paliwa nie jest przypadkiem pod maską i trzeba go sprawdzić ?
    Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 145

Domyślnie

Dziękuję Wam za podpowiedzi czytałem i na chwilę obecną sprawdzałem bepieczniki oraz ustaliłem iż pompka mi nie pracuje... mam nadzieje , że po zamontowaniu zamówionej części bez problemu odpali... mam na myśli mówiąc , że bez problemu i pytanie odrazu sie nasuwa czy poprzez próby odpalenia nic się nie zassało? itp? pompę zamówiłem więc oczekuję z niecierpliwością jeszcze raz Dzięki , że można na Was liczyć pozdrawiam i bezawaryjności życzę !!

- - - Updated - - -

A teraz do tematu, świeci się marchewka lub code ?
    Sprawdż przekażniki przy aku, poszukaj tego od pompy i podaj bezposrednio 12v na pompę i słuchaj czy ruszyła[/QUOTE]

świeci się "code" oraz "marchewka " P.S jeśli chodzi o CODE to nieraz bywało tak iż jezdziłem z nim cały czas... Pozdrawiam!

Użytkownik Rowerzysta Avatar Arek1987
    Mieszka w
    PL-00
    Auto
    F..k new cars, I'm driving oldschool :)

Domyślnie

Dziwne bo jak code nie gaśnie zaraz po odpaleniu to auto nie powinno odpalać, sprawdzałeś pompe na krotko ?

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 145

Domyślnie

Więc się zdziwiłem poczytam na ten temat z tym code... bo jak mówiłem normalnie podczas jazdy "code" mi się świeciło... nie zawsze ale bywało tak... pompe oddałem Koledze który podłączył ją i nic się nie działo więc z góry postanowiłem zamówić i w dalszym ciągu czekam...

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 145

Domyślnie

Panowie problem nie został załatwiony... pompa przyjechała, dla pewności sprawdzana działa.... Auto po dłuższym kreceniu nawet nie odpaliło świeci się tak poduszka coś jeszcze na czerwono gaśnie zostaje tylko kontrolka aku , oleju oraz jak Kolega pisał CODE w momencie odpalania przygasa i nic... czytałem coś o antence stacyjki...? doprowadziła mnie do imo zółta puszka po prawej stronie kierownicy... po odłączeniu CODE się nie wyświetlalo... po podłączeniu ponownie po czasie 20 min podłączyłem aku i dalej nic... brak mi pomysłów ...

Mieszka w
    CT
    Auto
    Alfa Romeo 145 Boxter

Domyślnie

Cytat Napisał Mateusz145 Zobacz post
    Panowie problem nie został załatwiony... pompa przyjechała, dla pewności sprawdzana działa.... Auto po dłuższym kreceniu nawet nie odpaliło świeci się tak poduszka coś jeszcze na czerwono gaśnie zostaje tylko kontrolka aku , oleju oraz jak Kolega pisał CODE w momencie odpalania przygasa i nic... czytałem coś o antence stacyjki...? doprowadziła mnie do imo zółta puszka po prawej stronie kierownicy... po odłączeniu CODE się nie wyświetlalo... po podłączeniu ponownie po czasie 20 min podłączyłem aku i dalej nic... brak mi pomysłów ...
    A sprawdzałeś czujnik uderzeniowy pod siedzeniem kierowcy? powinien być wciśnięty.