Pewnie macie rację, może u mnie taki zbieg okoliczności, że akurat nieszczelny element był na podszybiu![]()
Watpię, mowię Ci ze syczenie to nie jest od nieszczelności. Jedziesz nabijasz z kontrastem, jeździsz z tydzień i wtedy wszystko Ci wyjdzie. Nieszczelność będzie pewnie w okolicach chłodnicy.
Witam
Panowie czy któryś z Was wie z którym układem połączyć się przez MESa żeby odczytać parametry klimatyzacji i czy w ogóle jest ta możliwość?
Niestety nie ma takiej możliwości żaden z MES/FES/AlfaOBD itd. Potrzebny jakiś lepszy markowy sprzęt. A pojawia Ci się AIr con....etc ?
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Nie nie, nic się nie pojawia tylko chodzi o sprawność klimatyzacji, czy mam usterkę z niesprawnego czujnika czy jakaś usterka mechaniczna
Po włączeniu klimy jedna rurka(cieńsza) robi się gorąca a druga tylko lekko chłodna
Stawiałbym na zawór rozprężny
Oczywiście sprężarka w tym czasie działa cały czas i wentylator się włącza
Kamil do tego to byś musiał monitorować w czasie rzeczywistym ciśnienia układu a tego nie posiada żaden znany mi samochód. Tylko maszyna do nabijania klimy ma pomiar ciśnień w wyniku czego można ocenić sprawność układu.
Będę dlatego musiał podjechać gdzieś na zegary a wcześniej chciałem wykluczyć usterkę elektryczną
Jakie powinny być wysokie i niskie ciśnienie w układzie?
Nie pamiętam ciśnień.
Elektrycznie to sprawdzisz tylko z fesa sprzęgło sprężarki i wentylatory.
To wiem że działa
Odłączając presostat sprężarka się wyłącza więc raczej nie jest uszkodzony, kiedy nie było czynnika nie włączała się sprężarka to myślę że jest w porządku chyba że jest inny sposób na sprawdzenie?
Może ktoś inny wie jakie powinny być ciśnienia?
Ostatnio edytowane przez Kamil10 ; 07-06-2016 o 20:25