egr wyczyszczony i zaślepiony pełną blaszką 1mm od spodu
auto ma więcej mocy tyle na razie stwierdziłem
problem z gwizdem turbiny nierozwiązany
egr wyczyszczony i zaślepiony pełną blaszką 1mm od spodu
auto ma więcej mocy tyle na razie stwierdziłem
problem z gwizdem turbiny nierozwiązany
odpowie ktoś bo nie wiem czy jechać na kompa czy nie
Ja to bym radził żebyś kupił sobie kabel i sam sobie diagnozował auto
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Gwizdanie turbiny niekoniecznie musi być oznaką jej końca. Sprawdź przede wszystkim wszystkie połączenia do dolotu, rury, obejmy itp. Np. u mnie było gwizdanie po tym jak zbyt słabo dokręciłem śruby mocujące przepustnicę z klapą gaszącą, po dokręceniu problem ustał.
kabel już zamówiłem chcę wiedzieć jak sprawdzić kablem turbine czego szukać
co do połączeń była dziura w ic ale to zrobiłem
połączenia sprawdzę na tyle na ile dam radę koło domu, nie mam kanału ani podnośnika
Jest kilka opisów na forum.
Najprościej to podczas jazdy mierzysz ciśnienie doładowania oczekiwane i aktualne. Powinny być takie same lub bardzo zbliżone. Np. 3 bieg i od 1800 obr. pedał w podłogę i logujesz.
Ja uważam, ze na 100% uszkodzenia turbiny kompem nie wykryjesz.
czyli najlepiej byłoby inną sprawną turbinę na podmianę i zobaczyć czy gwizd ustąpi czy nie
tylko kupić turbinę i jak się okaże że to nie turbo to lekko się zdenerwuję![]()
No pomysł bez sensu. Jak wymontujesz swoją to możesz wirnik pooglądać i luzy posprawdzać. Pewnie za kwotę mniejszą niż zakup używanej jakiś zakład wrzuci ją na maszynę i sprawdzi.
Wtedy podejmiesz decyzję co dalej.
Niektórzy preferują zakup używanej ale o małym przebiegu (tu chyba trzeba mieć znajomości)
Inni (jak ja) regenerację w jakimś renomowanym zakładzie (ja robiłem w TurboTec z Jaworzna, tanio nie było ale 2 lata gwarancji bez limitu kilometrów). Obecnie bym tam nie oddał- raczej szukałbym zakładów, które specjalizują się w tuningu samochodów/robią hybrydy turbin. To jest mniejsza masówka i lepsza jakość.
ok przemyślę i zobaczymy
już przyzwyczajam się do jazdy z tym gwizdem tylko jak to turbina to nie wiem ile wytrzyma
co do turbiny mam możliwość kupienia używki o przebiegu 45 tys z używanego rozbitego auta od znajomego za 300 zł